STOFSKIFTER

-Værker af Thomas Feuerstein på Medicinsk Museion

Den 22. maj åbner Medicinsk Museion udstillingen Stofskifter, der viser udvalgte værker af den østrigske kunstner Thomas Feuerstein (thomasfeuerstein.net). Feuerstein arbejder bredt med mange medier, både tegninger, malerier, skulpturer, fotografi, radioskuespil og biologiske installationer. Hans værker om kredser om myter, teknologiske fremtidsvisioner, og forholdet mellem det biologiske og det åndelige.

Udstillingen STOFSKIFTER er den første udstilling med Feuerstein i Danmark. Den er centreret omkring to levende skulpturmaskiner, hvori mikroskopisk liv udfører forvandlingsprocesser. Alger og bakterier opbygger og nedbryder stof, der kan nære kunstnerens krop, ånd og virke. Maskinerne er bogstaveligt talt stofskifter: levende systemer hvori biokemisk omsætning af kemiske forbindelser finder sted. Resultatet af omsætningen indgår både konkret og metaforisk i et større kunstnerisk stofskifte – alger bliver til malerier, sukkerstoffer til skulpturer, og de biologiske processer inddrages i kunstneriske temaer.

Udstillingen er en del af Medicinsk Museions eksperimenterende formidlingsarbejde under forskningscentret The Novo Nordisk Foundation Center for Basic Metabolic Research på Københavns Universitet.

Udstillingen er ydermere et bidrag til den internationale, tværdisciplinære konference ’Green’ som afholdes af SLSAeu (European Society for Literature, Science and Arts) i København 13.-16. juni 2018 (green-slsa2018.ku.dk). Styregruppen for konference i København ledes af Jens Hauser (Institut for Kunst- og Kulturvidenskab og Medicinsk Museion), med Louise Whiteley og Adam Bencard (Medicinsk Museion) som co-chairs. Udstillingen indgår som en del af konferenceprogrammet med planlagt besøg og keynote-foredrag af Thomas Feuerstein.