Det går stærkt i Mind the Gut udstillingsgruppen for tiden. Så hurtigt, at der skal slow motion-optagelser til at se museumspersonalet i aktion. Denne lille film viser fx arbejdet med at producere vores videoteaser for det åbne opslag efter deltagere til udstillingsprocessen, som i øjeblikket bliver delt flittigt i brede kredse. Vi søger folk fra både forsknings- og kunstneriske miljøer, og i princippet leder vi efter dem i hele verden.

Videoen blev til en meget lang oktoberdag i kælderen under Akademibygningen, der netop er stedet, hvor udstillingen skal åbne om ca. halvandet år. Forinden havde flere medarbejdere på Medicinsk Museion lagt fingre til den strikkeopgave, der resultererede i de 9 fingerstrikkede slanger i farverigt akrylgarn. Call-videoen er optaget med stop-motion, dvs. et billede ad gangen. På filmen her er det lykkedes at fange Thorbjørn og Louise i farten, mens de er inde og flytte på garnslangerne. Den tålmodige konservator Nanna står bag kameraet. I den færdige film bliver de livlige garnslangerne viklet ind og ud af hinanden, og der kommer flere til undervejs. De filtrer sammen og udfolder sig i mønstre og figurer.

Det er Louise, der er idekvinden bag videoen, og meningen er at symbolisere det samarbejde, som Mind the Gut udstillingen skal opstå af. Når vi lige nu søger eksterne deltager til udstillingen via et opslag, er det fordi vi med dette projekt ønsker at invitere fagligheder ind i udstillingsprocessen, som museet ikke selv råder over. Normalt vi naturligt trække på masser af eksterne kræfter i en udstilling – som konsulenter eller tilkøbte kapaciteter. Det nye for os i denne udstilling bliver, at vi vil forsøge at knytte de eksterne medvirkende endnu tættere på udviklingsprocessen. Udstillingsgruppen er allerede stor og indeholder forskellige, overvejende museale, fagligheder. Vi har allerede fået mange henvendelser med gode spørgsmål om projektet, de første ansøgninger er tikket ind, og vi glæder os til at se nærmere på ansøgningerne i begyndelsen af det nye år. Ansøgningsfristen er 15. januar 2016, og herefter skal en fagjury se nærmere på ansøgerne og en udvalgt skare gennemgå et interview, inden vi i slutningen af februar forhåbentlig er klar til at annoncere den komplette udstillingsgruppe.

Tagged with →  
Share →