I sidste uger overtog vi instagramkontoen @52Museums. Kontoen, der er startet af Mar Dixon, blev taget i brug d. 4. januar 2016 med formålet at lade et nyt museum overtage kontoen hver uge henover et år. Som projektet blev mere og mere populært, og flere end 52 museer havde meldt deres deltagelse, blev nogle af ugerne delt mellem to eller flere museer. Vi var så heldige at komme til at dele ugen med to andre medicinhistoriske museer, Surgeons’ Hall Museums i Edinburgh, Skotland og The Infirmary Museum i Worcester, England.

I samarbejde med de to andre museer blev vi enige om et tema for hver dag for at danne en art rød tråd for kontoens følgere, da det ellers hurtigt kan blive uoverskueligt med de mange billeder (der anbefales 9-10 billeder om dagen på kontoen), der postes. Temaerne var: Arkitektur, tidligere lægevidenskab, sygdomme, yndlingsgenstande, hospitaler, markante personer, og kuriositeter.

Det var udfordrende, men sjovt at overtage kontoen, og det ser ud til at publikum også fandt indholdet interessant, da kontoen (@52Museums) fik 400-500 nye følgere (til de 10.000 de allerede har) i løbet af ugen. Vores egen konto, @medicalmuseion, fik 70 nye følgere i løbet af ugen med flere, der stadig kommer dryssende i denne uge. En del af opmærksomheden har altså smittet af på vores egen langt mindre konto takket være projektet, og vi kan varmt anbefale andre at deltage.

Nedenfor har vi samlet alle de billeder vi tre museer postede i løbet af ugen.

Share →