Årets vinterferie i uge 7 og 8 (fra d. 14/2-17 til 26/2-17) byder på børneomvisninger, gyldne legetøjsreparationer og kropsforskning.

Børneomvisninger:

Vi gentager vores store succes med børneomvisninger i uge 7 og 8 i hverdagene kl. 10.15 og i weekenden kl. 12.15. Vi udbyder to forskellige børneomvisninger skiftevist.

Pladserne på begge omvisninger tildeles efter først-til-mølle princippet. Når indgangen er betalt, er der fri adgang til museets øvrige udstillinger.

Omvisningerne er målrettet børn i alderen 7-10 år.

Rundt om hjernen – for børn og bedster

Særomvisning for bedsteforældre og børn om hjernen og dens udvikling gennem livet. Gennem en række aktiviteter rundt på museet vil omvisningen bl.a. give børnene mulighed for at studere hjernen og kraniet helt tæt på og for at blive klogere på unge og ældre hjerner.

Tirsdag og torsdag kl. 10.15 og lørdag kl. 12.15 i uge 7 og 8.

Børneomvisning i udstillingen Det indsamlede menneske

Nysgerrige børn kan blive klogere på, hvordan sygdomme ser ud inde i kroppen, når vi går helt tæt på udstillingens ægte kropsdele – eksempelvis kranier, hjerter, tandceller og blod. Under omvisningen indsamler børnene løbende ”genstande” til deres egen mini-samling af mennesket.

Onsdag og fredag kl. 10.15 og søndag kl. 12.15 i uge 7 og 8.

Workshop: Legetøjskintsugi – nyt liv til ødelagt legetøj

Ligesom kroppen gennem livet får knubs og skrammer, får legetøj også skavanker og skader med tiden. Udstillingen KINTSUGI – gyldne krops reparationer udforsker hvordan kroppen selv og lægevidenskaben reparerer de skader, der med alderen støder til.

I vinterferien inviterer vi børn i alderen 4-10 år indenfor i vores reparationsværksted. Her er udstyr til at udføre smukke og anderledes reparationer på det medbragte legetøj. Mangler bamsen et øje, er sværdet knækket eller mangler dukken et ben? Kom og lav fantasifulde reparationer, der ikke gør legetøjet så godt som nyt – men måske endnu bedre.

Aktiviteten starter kl. 10.30 med et besøg i udstillingen, til en snak om kintsugi og geniale og smukke reparationer af kroppen. Derefter fortsætter vi på værkstedet, hvor diverse materialer til synlige reparationer af legetøj vil være tilgængeligt. Værkstedet holder åbent frem til kl. 12.

Aktiviteten koster 75kr pr. barn ifølge med en voksen. Billetten inkluderer indgang til aktiviteten og indgang til museet for et barn og en voksen.

Tirsdag og torsdag i uge 7 og 8 kl. 10.30-12.00

Workshop: Kropsdele på museum – mellem genstand og person

Hjælp Medicinsk Museion med at lave forskning, når vi undersøger, hvordan publikum oplever de udstillede kroppe i Det indsamlede menneske.

I vores udstilling Det indsamlede menneske kan man se, hvordan lægevidenskaben siden 1800-tallet har anvendt kroppens kød og blod som udgangspunkt for videnskabelige studier. Men de udstillede kroppe er ikke de eneste i udstillingen. Alle de gæster der dagligt besøger udstillingen medbringer hver deres krop. Vi spørg derfor gæsterne, om besøget i udstillingen påvirker oplevelsen af deres egen krop og deres syn på lægevidenskaben. Ved at indsamle fotografier og beskrivelse af kroppene i udstillingen undersøger videnskabshistoriker Karin Tybjerg mødet mellem kroppe, museumsgenstande og videnskab.

Aktiviteten begynder med en miniomvisning i udstillingen med efterfølgende fotografering og et kort interview. Det er gratis at deltage, når indgangen er betalt, og tager i alt 20-30 minutter. Man er meget velkommen til at komme som en gruppe, familie eller enkeltperson. Der er ingen forhåndsbooking – bare mød op i udstillingen.

Onsdag og fredag i uge 7 og 8 kl. 13.30-15.30.
Aktiviteten er gratis, når entréen er betalt.

Tagged with →