Til Bredgade Open d. 18. august 2017 vil Medicinsk Museion have fokus på og vise de dele af museet, hvor særligt kunst, arkitektur og videnskab er i spil.

Der vil fra kl. 15- 20 være gratis adgang til følgende nedenstående udstillinger.

Femme Vitale
Den engelske kunstnergruppe Pharmacopoeias kunstværk Femme Vitale udforsker det sygdomskompleks, der kaldes det metaboliske syndrom. Kjolen er sammensat af, hvad der svarer ti års medicinforbrug for en kvinde med diagnosen. De i alt 27.774 tabletter og kapsler er ved hjælp af den særlige ‘lommestrikning’ vævet, så de tilsammen udgør den godt to meter høje kjole.

Videnskabens hjem
Udstillingen, der skal belyse akademiet som arbejdsplads, laboratorium og hjem for Bohr familien, er ved at blive udviklet. Allerede nu kan man dog opleve to portrætter af Christian og Ellen Bohr. Portrætterne er malet af henholdsvis Tycho Jessen og Julius Paulsen. Christian Bohr var professor på akademiet og far til fysiker Niels Bohr.

Auditoriet
Det Kongelige Kirurgiske Akademi blev tegnet af arkitekten Peter Meyn og opført i 1786-87. Auditoriet, hvor datidens kommende kirurger fik undervisning, er et karakteristisk og elegant eksempel på det bedste inden for klassicistisk arkitektur. Idealet var klassisk renhed og stramhed i formen med antikke forbilleder. Det kan blandt andet ses på det hvælvede loft, hvor Meyn har været stærkt inspireret af Pantheon i Rom.

Kintsugi: Gyldne krops-reparationer
Udstillingen udforsker, hvordan den medicinske videnskab og teknologi forsøger at reparere den skrøbelige krop. Den udfordrer den almindelige forståelse af aldring som en proces præget af forfald og nedgang. Udstillingen undersøger den japanske kintsugi (金継ぎ) tradition, som en metafor for de reparationer, vores kroppe møder livet igennem. Kintsugi er et kunsthåndværk, hvor ituslået keramik bliver repareret med synlig lak og guldstøv.

Share →