Tirsdag d. 21 maj, Det Anatomiske Teater
Heldagsarrangement

Levende mikroorganismer. En rungende gong. Uforudsigelige, visuelle bevægelser på cirkulære skærme. Tirsdag d. 21 maj kan den multisensoriske installation Interterrestrials opleves i det smukke, gamle auditorium på Medicinsk Museion. Her inviterer kunstnerne bag til en meditativ oplevelse, hvor der er plads til at reflektere over jordens usynlige, kosmiske liv.

Mikroskopisk liv er uendeligt komplekst og eksisterer over alt på Jorden, inklusiv vores egne kroppe. Ekstremfile mikroorganismer, som kan overleve miljøforhold, der minder om andre planeters, er afgørende i søgen efter udenjordisk liv, men fraværende i gængse fortællinger om interplanetarisk udforskning. Ved at trække tråde mellem mikro-og makrokosmos på tværs af kunst og videnskab, inviterer Interterrestrials os til at meditere over det uendelige univers af aliens der allerede er med os.

Interterrestrials er en audiovisuel skulptur bestående af en levende kultur af ekstremofile mikroorganismer, B. Subtilis og C. Elegans, hvis bevægelser sonificeres af en symfonisk 42” gong. I samspil med lydlandskab og animationer, udforsker værket mødet mellem menneskets opfattelse og fortolkning af de usynlige mikroorganismer og deres faktiske, umiddelbare tilstedeværelse.

Kunstnerne bag
Interterretrials er et tværfagligt samarbejde mellem kunstnerduo Baum & Leahy (DK/UK), lydkunstner Sofie Birch (DK), animator Pernille Kjær (DK). Værket er skabt i samarbejde med forsker og videnskabsformidler Peder Worning, teknisk ingeniør Asbjørn Derdau og programmør Søren Andreasen. Projektet er støttet af The Animation Workshops Statens Kunstfond, KODA Kultur og support-in-kind fra Danmarks Tekniske Universitet (DTU) og Københavns Universitet.

Billet: Mellem 10-16 er eventet inkluderet i museets almindelige billetpris. Voksen: 75 kr. Studerende 50 kr. Aftenarrangementet er gratis.

Dagens program

10:00 – 16:00: Interterretrials kan opleves live i museets åbningstimer

14:00 – 15:00: Meditation og talk med kunstnerne Baum & Leahy, Sofie Birch og forskerne Peder Worning og Adam Bencard

18:00-20:30: Aftenarrangement