Fra 1. september 2019 kan alle studerende på Københavns Universitet besøge Medicinsk Museion ganske gratis.

Siden 1918 har Medicinsk Museion været en del af Københavns Universitet. Forskning, undervisning og vejledning har derfor været centralt for museet fra de første år. I museets smukke auditorium har studerende modtaget undervisning fra 1787 til i dag, og auditoriet danner fortsat ramme om universitetsbegivenheder som ph.d.- og doktorforsvar.

Medicinsk Museion er universitetets museum for krop, sygdom og sundhed. På museet kan besøgende få et kig ing i kroppen, komme helt tæt på levende bakterier og den nyeste bakterieforskning, og blive klogere på lægevidenskabens vigtigste opdagelser. Både udstillinger og den forskning, der ligger til grund for dem, er tværfaglig og inddrager historiske, kulturelle, samfundsmæssige og sundhedsfaglige perspektiver. Netop derfor kan Medicinsk Museion tale til og inkludere alle universitets studerende på tværs af faggrænser og interesser.

Med et ønske om at give universitetets studerende inspiration, ny viden og tankevækkende oplevelser indfører museet gratis adgang mod fremvisning af gyldigt KU-studiekort fra 1. september 2019. Dermed håber Medicinsk Museion at blive et endnu mere kendt og benyttet tilbud blandt universitetets studerende.

Vi håber at se mange nysgerrige KU-studerende på museet!

Bemærk at KU-ansatte fortsat har gratis adgang til at besøge museet, og at alle studerende med gyldigt studiekort fortsat får studierabat.