Forårets Aftenkonsultationer byder på et spændende samarbejde med Læger uden Grænser, et tilbageblik på dengang kvinderne gjorde indtog i lægefaget og undersøger søvnens livsvigtige betydning for mennesket.

Aftenkonsultationerne foregår i auditoriet fra 1787, som oprindeligt blev brugt til anatomiske studier og undervisning af kirurger. Efter foredragene udstedes en recept på et glas og et besøg i udstillingerne, begge dele er inkluderet i billetprisen.

Køb hypokonder billet til hele sæsonen, og få en helende rabat.
Billetter købes via billetto.dk

De ”glemte” sygdomme
25. marts 2020 kl. 19

Pest, kolera og tuberkulose – fortidens store epidemier der gennem tiden har dræbt store dele af befolkningen. I dag er de smitsomme og dødelige sygdomme sjældne i Danmark, og de kan behandles. Men for mennesker i andre dele af verden er netop disse sygdomme stadig en trussel mod sundheden.

Til denne Aftenkonsultation husker vi de ”glemte” sygdomme. Med museumsinspektør Malthe Bjerregaard, Medicinsk Museion og direktør Jesper Brix, Læger uden Grænser

Denne Aftenkonsultation arrangeres i samarbejde med Læger uden Grænser.

Læs mere om arrangementet


De første kvindelige læger
22. april 2020 kl. 19

For 135 år siden trådte Nielsine Nielsen ud fra Københavns Universitet som den første kvindelige læge i Danmark. Hendes uddannelsesvej var hverken snorlige eller let, men begyndelsen på kvindernes indtog i lægefaget.

Til denne Aftenkonsultation sætter vi fokus på Danmarks første kvindelige læger. Hør om Nielsine Nielsens vej gennem lægestudiet og om de første generationer af kvindelige læger, og de udfordringer de skulle overkomme professionelt og privat.

Læs mere om arrangementet


Sov godt
19. maj 2020 kl. 19

En god nats søvn er afgørende for vores sundhed og velbefindende. Derfor er vi i stigende grad optaget af, hvordan vi får nok søvn i en travl hverdag. Men bekymring for den gode søvn er på ingen måde ny.

Til denne Aftenkonsultation vil forsker Kristin Hussey, Medicinsk Museion, give et historisk indblik i tankerne om søvn med udgangspunkt i 1800-tallets England, og søvnforsker lektor Birgitte Kornum, Københavns Universitet, vil fortælle om søvnens videnskab.

BEMÆRK: Kristin Hussey oplæg er på engelsk.

Læs mere om arrangementet

Share →