Nu kan vi tilbyde en ny omvisning på Medicinsk Museion, der hedder Epidemier i Danmark. Omvisningen tager udgangspunkt i udstillingen Corona bliver også historie en dag og kigger både på corona-pandemien og danmarkshistorien andre store sygdomsudbrud.

Om omvisningen
Sygdomme som polio, tuberkulose, pest og kolera har ligesom COVID-19 skrevet verdenshistorie og skabt store omvæltninger for den enkelte og for samfundet. Gennem dyk ned i sygdomshistorien giver omvisningen mulighed for at sammenligne på tværs og udforske forskelle og ligheder i håndteringen og konsekvenserne af de forskellige sygdomme.

Eleverne vil møde genstande, de kender fra deres eget liv under corona-pandemien. De kan blandt andet se Magnus Heunickes berømte ’smittekurve’, de første vacciner mod COVID-19 og en hel dags forbrug af gummihandsker fra et testcenter. Eleverne vil også komme tæt på genstande, der peger på historiske sygdomsudbrud. De kan opleve en gravsten, der viser, hvordan difteri tog livet af fem søskende med få dages mellemrum i 1903, en ansigtsmaske brugt af plejepersonale under den spanske syge i 1918-1920 og en respirator, der har sikret patienter ilt og overlevelse fra polioepidemien i 1952.

Omvisningen afsluttes med en opgave, hvor eleverne aktivt skal arbejde med at trække på egne oplevelser som 1. håndsvidner til corona-pandemien i Danmark.

Læs mere og book plads her