AKTUELLE PROJEKTER

2019-2022

Medicinsk Museion er et universitetsmuseum, der kombinerer museumspraksis med interdisciplinær research. Forholdet mellem disse to er kernen for vores identitet. I krydsfelter mellem medicinsk humaniora, historie, filosofi, museologi, antropologi, videnskabsstudier, videnskabskommunikation, kunst og design opstår en række projekter. Disse tværdisciplinære forskningsprojekter vil vi præsentere her.

VERDEN ER I DIG

Dette udstillingsprojekt giver videnskabelige, kunstneriske og kulturelle perspektiver på, hvordan den store verden er tilstede i og former vores kroppe og daglige, fysiologiske eksistens.
Projektet løber i perioden 2019-2022 og kulminerer med en udstilling på Kunsthal Charlottenborg i efteråret 2021. Verden er i dig er støttet af Novo Nordisk Fonden.

Metabolic objects

MICROBES ON THE MIND

I vores kroppe og tarme lever trillioner af bakterier, som er med til at påvirke vores hjernes udvikling og evner. Projektet Microbes on the Mind undersøger, hvad forskning i mikrobiom betyder for vores forståelse af psykisk sygdom og behandling deraf.
Microbes on the Mind-projektet løber i perioden 2019-2022 og er støttet af Veluxfonden.

LIFE SUPPORT

Hvad opretholder livet i en pandemi? Dette spørgsmål stillede Medicinsk Museions medarbejdere sig under den store nedlukning af Danmark pga. Covid-19 pandemien i foråret 2020.

Denne webudstilling er vores umiddelbare reaktion på den krise, vi alle oplevede – gå på opdagelse i vores overvejelser og undersøgelser af fysiske, mentale, sociale og kulturelle aspekter af coronaens tid.

Metabolic objects

METABOLISKE OBJEKTER

Vi lever i en tid med øget fokus på cirkulation, udveksling, forbindelser og tidslighed, der strækker sig fra celler til samfund. Måske en metabolisk tidsalder? Projektet Metaboliske Objekter udforsker metabolisme i bred forstand og ønsker at etablere en fremtidig samling af metaboliske objekter. I vores søgen efter metaboliske objekter fokuserer vi på fire domæner: museet, Novo Nordisk Foundation Center for Basic Metabolic Research (CBMR), nutidig madkultur og biokunst.

Mere info kommer snart.

LIVING ROOM

The Living Room er et eksperimenterende projekt, hvor vi udforsker objekters forskellige livsstadier – fra frossen dvale, der forlænger liv, til accelereret forfald. På forskellige niveauer fra den mikroskopiske verden af svampe, bakterier og mikrobiota til makroskopiske påvirkninger som temperatur, fugtighed og lys. Ved at beskæftige os med objekter som ’metaboliske’ på tværs af det organisk/uorganiske skel, er et mål for projektet at gøre de usynlige konserveringspraksisser på museet synlige.

Mere info kommer snart.

Body Time

BODY TIME

Vi er alle stykker af tid. Døgnrytmer forbinder vores kroppe med verden omkring os – ure i vores celler regulerer vores spise-, sove- og træningsmønstre. Body Time-projektet er interesseret i disse rytmer; midlertidighed og sundhed i laboratoriet, i historien og offentligheden.

Tirsdag - fredag kl. 10  16
Weekender: 12 – 16
Mandag lukket
Se alle åbningstider og priser