En Genetisk Krystalkugle? Hvordan spyt bliver til data…

 

Hvornår? Torsdag d. 24. maj 2012 kl. 19.30 

Gæster? Jens-Ole Bock, Mattias Salling Dahllöf & Signe Marie Jørgensen

Billetter? 50 kr, sælges gennem Politiken Billet, inkluderer en drink. Tilmeld dig vores e-mail liste her.

 

Kom bag scenen til en gentest! Hvordan foregår den? Hvad viser den egentlig? Vind din egen gentest!

Genomforskning er big business! Fra loftet på Medicinsk Museion i Bredgade hænger 650 brugte genchips i installationen Genomisk Oplysning. De kommer fra et dansk-kinesisk forskningsprojekt, der undersøger hvilke gener, der er involveret i fedme og diabetes. I dag kan du også selv betale for at få dit genom testet, fortolket og printet ud som et billede på væggen.

Men hvad er det en gentest kan fortælle? Og hvordan laver man den egentlig? Hvilket grej behøver man? Er det svært? Kan man lave den i køkkenet derhjemme?

Kom og find ud af hvordan man oprenser DNA fra blod og spyt, hvordan de genetiske variationer identificeres, og hvordan data fra dine gener både kan ende som forhøjet sygdomsrisiko og indikator for blå øjne og krøllet hår. Rør ved en genchip og mærk varmen fra en PCR-maskine. Bliv klogere på hvad viden om vores gener giver af muligheder og udfordringer!

Du kan også vinde en gentest (værdi ca. 3000 kroner). 

Krop | Medicin | Ting

Nærkontakt af den materielle slags…

 

Bestil tid til en aftenskonsultation på Medicinsk Museion, og kom tæt på tingene i vores unikke historiske samlinger – fra amputationssave til menneskelige præparater. Mød fascinerende genstande fra den nyeste medicinske forskning og se de ting, der kan ændre de måder, vi lever med sygdom og svækkelse. Mød forskere, kunstnere og filosoffer, der alle prøver at forstå kroppen og de måder vi behandler og ændrer den.

Mere end en forelæsning, mere end en omvisning … fordyb dig i medicinens ting og deres betydninger i en ny månedlig begivenhed på Medicinsk Museion. Drikkevare inkluderet i billetten. Få information, nyheder og billetter på www.museion.ku.dk.