Se engang… Medicinske ting udforsket gennem kunst

 

Hvornår? Torsdag d. 26. april, 19.00-21.00 (foregår på engelsk)

Gæst? Lucy LyonsMette Bersang, and Joanna Sperryn Jones

Billetter? 50 kr, sælges gennem Politiken Billet, inkluderer en drink. Tilmeld dig vores e-mail liste her.


Deltag i workshop med kunstneren Lucy Lyons m.fl. og udforsk Medicinsk Museions bygninger og udstillinger med tegning, fotografi og skulptur…

Vi er omgivet af hundredvis af medicinske ting i vores hverdag, fra pilleglas og krykker til pacemakere og plastre. Tingene er med til at forme vores forståelser af sygdom og sundhed, men de forsvinder ofte ud i baggrunden. På denne workshop vil vi lokke dem frem i lyset og invitere dig til, sammen med kunstnerne, at bruge tegning, fotografering og andre midler til at se nærmere på tingene – og dermed udforske de mange kvaliteter ved hverdagens medicinske genstande. Dette hands-on-seminar vil blive afsluttet med en diskussion med kunstnerne over en kølig drink.

Seminaret ligger i forlængelse af en ny udstilling på Medicinsk Museion, der viser kunster og forsker Lucy Lyons udforskninger af aldring og de oversete æstetiske kvaliteter ved de genstande, der følger os ind i vores alderdom: rollatorer, stokke, gebis, kunstige hofter, høreapparater … tegninger og fotografier fra seminaret vil blive fremvist på udstillingens online galleri.

 

Krop | Medicin | Ting

Nærkontakt af den materielle slags…

 

Bestil tid til en aftenskonsultation på Medicinsk Museion, og kom tæt på tingene i vores unikke historiske samlinger – fra amputationssave til menneskelige præparater. Mød fascinerende genstande fra den nyeste medicinske forskning og se de ting, der kan ændre de måder, vi lever med sygdom og svækkelse. Mød forskere, kunstnere og filosoffer, der alle prøver at forstå kroppen og de måder vi behandler og ændrer den.

Mere end en forelæsning, mere end en omvisning … fordyb dig i medicinens ting og deres betydninger i en ny månedlig begivenhed på Medicinsk Museion. Drikkevare inkluderet i billetten. Få information, nyheder og billetter på www.museion.ku.dk.