Læge uden grænser
Søren Brix Christensen (f. 1967)

Som lægestuderende rejste Søren Brix Christensen over hele verden, men blev hurtig træt af sightseeing og fik lyst til at gå mere i dybden og bruge sine evner, hvor han kom frem. Da Læger uden Grænser i 1993 oprettede en afdeling i Danmark, meldte Søren Brix Christensen sig derfor straks ind og blev senere formand. Hans bevæggrunde for at blive i organisationen, selv efter at han havde stiftet familie i Danmark, var den store forskel, han kunne gøre i lande som Sudan, Mozambique og Sydafrika, og den glæde han blev mødt med. Samtidig oplevede han, at det gjorde ham til en bedre læge, og at det han kunne fortælle om vilkårene rundt omkring i verden, var vigtigt for danskerne at høre.

[flickrset id=”72157630970018818″ thumbnail=”small” photos=”” overlay=”true” size=”large”]

Blå bog

Kandidateksamen, Københavns Universitet, 1994. Videreuddannelse på flere københavnske hospitaler samt i Grønland og Afrika. Speciallæge i almen medicin.

Søren Brix Christensen valgte at blive læge for at ”kombinere det at bruge hovedet med at kunne bruge hænderne … og for at kunne være med til at skrive historien om for de mennesker, hvor man opdager sygdommen tidligt og kan hjælpe dem med at få bugt med den”. Han gik tidligt ind i internationalt hjælpearbejde og blev udsendt med Læger uden Grænser, som han beskriver som ”en nødhjælpsorganisation efter mit hoved, energisk og engageret, og de brugte alle pengene i felten”. Han var formand fra 2000–2010.

Siden 2003 alment praktiserende læge som kompagnon i Lægehuset Nivå i Nordsjælland.