UDSTILLING:

med tek logo

Avanceret teknologisk udstyr og apparater bruges overalt i sundhedsvæsnet for at diagnosticere, behandle og afhjælpe sygdomme. Målt i eksport pr. indbygger er medicoindustrien i Danmark en af verdens største.

I denne udstilling viser vi produkter fra 12 danske medicotekniske virksomheder, der er udvalgt af Dansk Medicoteknisk Selskab (DMTS), som i år fejrer 40-årsjubilæum.

Nogle af virksomhederne har været på banen i en menneskealder, andre er i opstart. Nogle har et stort verdensmarked, andre er førende inden for deres niche. Men alle laver medicinsk ingeniørkunst i særklasse.

Vi kigger medicoingeniøren over skulderen for at afsøge arbejdsprocessen bag de færdige produkter.

De udvalgte teknologier giver et indblik i, hvordan naturvidenskabelig, teknologisk og medicinsk viden omsættes til brugbare (og salgbare) tekniske produkter og hvordan industriel design er en integreret del af processen.

Mange af de udstillede eksempler er vokset frem i et samarbejde mellem forskningsmiljøer og virksomheder, mens andre er udsprunget af efterspørgsel fra brugerne. Denne udstilling går tæt på arbejdet med at opfinde, forbedre og fintune medicinsk udstyr, der i sidste ende gør livet bedre for syge mennesker.

På udstillingens stiliserede safirblå arbejdsborde ligger de fysiske levn fra ingeniørens arbejde: prototyper, håndtegnede skitser og videnskabelige artikler, der fortæller om vejen fra idé til virkelighed. Disse skitser er i udstillingen blandet med de egentlige produkter: store og små apparater, som er med til at kendetegne de seneste 40 års danske medicotekniske historie.

Mere om udstillingen her

 

bord filtre

godkendelser