Arvestykker - Udstilling
Arvestykker - etikdebat
Arvestykker - workshops
Arvestykker - Om projektet
Arvestykker - holdet og midlerne bag

Mød dit ansigts fremtid… 

Udstilling på Medicinsk Museion 26. maj til 28. august 2016

I udstillingen Arvestykker dyrker Gina Czarnecki hudportrætter af sine døtre med deres egne celler. Glasafstøbning af pigernes ansigter er nedsænket i en væske, der nærer den levende cellekultur, som langsomt vokser sig større. Når cellerne er vokset til papirtykkelse, skal de løftes af glasansigterne, konserveres og udstilles som portrætter i en ramme.

Arvestykker vender det klassiske portræt på hovedet ved ikke at afbillede modellerne med maling, men ved at bruge deres eget biologiske materiale. Portræt og model er identisk både i deres ydre lighed og i deres materiale.

Arvestykker tager udgangspunkt i tanken om, at man måske i fremtiden vil kunne få sit teenageansigt tilbage. Kunstværket er blevet til i samarbejde med professor i biomedicin John Hunt, der er specialist i manipulation af væv. Udover deres kunstneriske udtryk kan de biologiske metoderne, der er blevet udviklet til projektet, måske bidrage til fremtidige behandlinger, fx til at rekonstruere ansigter af medicinske eller kosmetisk grunde. Projektet har også åbnet for et samarbejde med Face Labs direktør, professor Caroline Wilkinson, der som Gina Czarnecki og John Hunt er interesseret i, hvordan metoderne kan anvendes i større målestok. Hvis der bliver skabt biobanker af hudceller med oplysninger om ungdomsansigtets tredimensionelle struktur, vil alle så kunne få nygroet ansigthud som et arvestykke fra deres ungdom? Kunstværket er et samarbejde på tværs af kunst og videnskab, der udfordrer, hvad vi kan og tør tænke om fremtiden.

Udstillingen Arvestykker på Medicinsk Museion er en kunstinstallation bestående af levende og konserverede portrætter. Udover hudportrætterne vil publikum blive præsenteret for den proces, der ligger bag værket og som kan bruges i en eventuel fremtidig medicinsk praksis: laboratorieudstyr, ansigtsforme, afstøbninger og 3D scanninger. Udstillingen viser et snapshot af et igangværende samarbejde mellem kunstnere og forskere. De tekniske metoder bag Arvestykker og de levende celleportrætter vil forsætte med at udvikle sig, når projektet efter København skal udstilles i Korea, Liverpool og Amsterdam.

Udstillingen på Medicinsk Museion kan ses fra 26. maj til 28. august 2016.

Heirloom-combined-corrected

Events
Etik-debat 25 May Tilmelding
Cellcraft workshop I 27 May Tickets
Cellcraft workshop II 29 May Tickets

All photographs copyright Gina Czarnecki and/or Medical Museion. Please contact us for permissions.