Arvestykker - Udstilling
Arvestykker - etikdebat
Arvestykker - workshops
Arvestykker - Om projektet
Arvestykker - holdet og midlerne bag

Dine celler i deres hænder?
Debataften på Medicinsk Museion 25. maj 2016 kl. 19

Til etikdebatten Dine celler i deres hænder? vil et ekspertpanel diskutere spørgsmål afledt af kunstneren Gina Czarnecki og forskeren John Hunts kunstværk Arvestykker. I kunstværket Arvestykker vokser levende portrætter af Ginas døtre af deres egne celler, og metoden kan føre til nye udviklinger indenfor rekonstruktiv og kosmetiske kirurgi.

Panelet vil fx debattere:

  • Følger identitet med, når celler bliver dyrket udenfor kroppen?
  • Skal vi lægge oplysninger om vores kroppes form – fx 3D scanninger af ansigtet – i de biobanker der allerede har indsamler vores DNA?
  • Hvordan skal vi forholde os til brugen af biologisk materiale i kunst?
  • Må der tages patent på et biologisk kunstværk?

Paneldebatten afvikles som en del af projektet Trust Me, I’m an Artist, der er støttet af EU Creative Europe. Trust Me, I’m an Artist inviterer kunstnere til at præsentere deres arbejde for et panel, der diskuterer de etiske implikationer af kunstværket foran et publikum.

Ekspertpanelet består af: Christina Wilson, kunsthistoriker, kunstrådgiver og medlem af Det Etiske Råd; Morten Hillgaard Bülow, medicinhistoriker og filosof ved Medicinsk Museion; Ida Donkin, forsker i epigenetik på NNF Center for Basic Metabolic Research; og Jens Hauser, medieforsker og kunstkurator med tilknytning til både København og Paris.

Udstillingen (og museet) vil være åben fra klokken 18.00. Den etiske debat begynder klokken 19.00 og varer 2 timer. Arrangementet er gratis, men tilmeldning nødvendig her. Forfriskninger serveres.

Arrangementet er på engelsk.

Heirloom-combined-corrected

All photographs copyright Gina Czarnecki and/or Medical Museion. Please contact us for permissions.