Arvestykker - Udstilling
Arvestykker - etikdebat
Arvestykker - workshops
Arvestykker - Om projektet
Arvestykker - holdet og midlerne bag

Cellcraft workshops: Prøv selv at arbejde med levende celler

I Gina Czarnecki og John Hunts levende kunstværk Arvestykker gror celler næsten usynligt. Men det er langt fra nemt at holde dem sunde og i live.

I to hands-on workshops vil Gina Czarnecki og forskeren Dr. Rod Dillon, der tidligere har arbejdet sammen på Gina’s kunstværker Quarantine og Wasted Debates , introducere grundlæggende teknikker for indsamling, dyrkning og vedligeholdelse af forskellige slags celler. Deltagere i workshoppen vil blandt andet møde celler under mikroskop, ”hud” af kombuchasvampen, og ’gør det selv’ bioreaktorer. Undervejs er der mulighed for at diskutere med Gina og Rod, om hvad samarbejde mellem kunstnere og forskere kan føre til, og hvilke etiske spørgsmål de konfronteres med.

De to workshops foregår i studieværelset tilknyttet Medicinsk Museions udstilling Det indsamlede menneskes. Udstillingen udforsker, hvordan den menneskelige krop gennem tiden er blevet indsamlet til brug i medicinsk videnskab – fra hele kroppe og organer på glas til vor tids samlinger af celler og DNA i biobanker. Kuratorerne bag Det indsamlede menneske vil deltage i diskussionerne om, hvordan celler indsamles og opbevares i kunst, videnskab og på museer.

Workshop 1 Cellcraft I er målrettet kunstnere og kuratorer og vil fokusere på, hvordan kunstnere kan bruge og konceptualisere biologisk praksis, og hvordan biokunst kan kurateres og udstilles. Fredag den 27. maj fra 11:00 til 16:00. Billetter her.
Workshop 2 Cellcraft II er for alle, der er interesseret i at lære mere om biologi, kunst og at dyrke celler. Søndag den 29. maj fra 11:00 til 16:00. Billetter her.

Workshoppene vil være på engelsk og er egnet for alle over 16 år. Billetter koster 100 kr (studerende 75 kr) til dækning af materialer og frokost, samt indgang til museet. Der er begrænset antal pladser.

Heirloom-combined-corrected

 

All photographs copyright Gina Czarnecki and/or Medical Museion. Please contact us for permissions.