Biohacking: Gør-det-selv!

Se online-udgaven af udstillingen her.

Udstillingen er åben på Medicinsk Museion onsdag-fredag samt søndag fra kl. 12-16 fra 25. januar 2013 – sommer 2014.

Bioteknologi er typisk noget, der foregår bag lukkede døre på universiteter og i industrielle laboratorier, men bio-hackere og Gør-det-selv-biologer ønsker at åbne de lukkede døre. Bio-hackere vil gøre bioteknologi offentligt tilgængeligt ved at lave billige kopier (“hacks”) af dyrt udstyr og etablere åbne laboratorier, hvor folk kan komme og bedrive fri videnskab. Biohacking handler – ligesom computer-hacking i ’70-erne og gør-det-selv i hjemmet – om en legende indstilling, innovation og kreativitet. Det handler om at gøre ting anderledes med de forhåndenværende midler. Om at drømme stort for små penge.

Medicinsk Museion huser fra den 24. januar 2013 – sommer 2014 et åbent biologilaboratorium, samt en serie af offentlige hands-on events.

Se hvordan laboratoriet er stykket sammen af genbrugsmøbler, IKEA-skabe og unikke, “hackede” instrumenter lavet af gør-det-selv-biologer fra BiologiGaragen (Martin Malthe Borch) og Hackteria (Rüdiger Trojok). Læs om lignende åbne laboratorier, se videnskabsfolkenes skygger lege på væggene, mens de arbejder, og få inspiration til dine egne køkkeneksperimenter – hvad enten det så er at “lokke” DNA’et ud af et løg eller at lave dit eget rugbrød. 

Videotrailer: Få et indblik i biohacker-kulturen og bevægelsens virke her.

Web-udstilling: Se online-udgaven af udstillingen her.

Se de kommende events: Læs mere om de forskellige events og workshops.

Følg projektet online: Læs mere i vores projektbeskrivelse og på vores blog.

Udforsk Studiolab: Læs om de aktuelle projekter og idéerne bag Studiolab.

Mød vores partnere: Se hvem der er involveret i projektet.