Museion-UK-banner-lille

Projektgruppen

Medicinsk Museion er fra januar til juni 2013 vært for et ‘open biology’ laboratorium samt en serie offentlige events i forbindelse med projektet. Projektet er en del af det europæiske netværk Studiolab, der fungerer som en platform for kreative projekter, der har til formål at bygge bro mellem videnskab, kunst og design. Et af Studiolabs grundlæggende principper er at eksperimentere med en sammensmeltning af kunstnerens atelier og forskerens laboratorium. Denne metode har potentiale for at berige begge praksisser, samtidig med at den engagerer et offentligt publikum i innovativ videnskabelig kreativitet. I vores projekt ser vi ideen om atelier+laboratorium gennem den dobbelte prisme museum+’open biology’. Både museets rum og ideen om ‘open biology’ befinder sig i mellemrummet mellem atelieret og laboratoriet, og begge kategorier har offentlig adgang og engagement som noget centralt. LÆS MERE (på engelsk)

Den dedikerede projektgruppe består af:

PageLines- people.jpgProjektledere:

Karin Tybjerg, lektor på Medicinsk Museion og projektleder.

Louise Whiteley, lektor på Medicinsk Museion og projektleder.

  • Martin Malthe Borch, MSc biologi-ingeniør, designer, medgrundlægger af Københavns lokale biohackerspace BiologiGaragen.
  • Bente Steen Christensen, grafisk designer.
  • Nanna Heintz, projektkoordinator på UNIK Center for syntesebiologi.
  • Sara Krugman, health educator og interaction designer, færdiggør i øjeblikket sin kandidat ved The Copenhagen Institute of Interaction Design. Medgrundlægger af Line, som har til formål at skabe produkter og services der lader os håndtere vores egne sundhedsdata.
  • Emil D. Lambreth Polny, projektkoordinator på UNIK Center for syntesebiologi.
  • Ane Pilgaard Sørensen, designer og udstillingsassistent på Medicinsk Museion.
  • Thomas Söderqvist, professor og direktør for Medicinsk Museion, samt and initiativtager til og ansvarshavende for projektet.
  • Rüdiger Trojok, open-science akademiker og molekylærbiolog, færdiggør i øjeblikket sin kandidat ved Danmarks Tekniske Universitet.
  • Niels Christian Vilstrup-Møller, museumsinspektør på Medicinsk Museion.

Følgende organisationer har bidraget til projektet:

Synthetic biology KU
Studiolab
Labitat