Museion-UK-banner-lille

Events og presse

Læs alt om projektet:

Podcast fra DR ‘Videnskabens Verden’.

Video, fotos og information fra afholdte biohacking events:

Biohackere og gør-det-selv-biologer ønsker at åbne de ellers lukkede døre til universiteternes og industrilaboratoriernes biologiske forskning og forsøg.

Medicinsk Museion huser fra den 24. januar et åbent biologilaboratorium, hvor du kan se unikke instrumenter skabt af genbrugsmaterialer, høre historier om biohackere og deres hacker-laboratorier, og lære om DNA-eksperimenter.

I løbet af marts måned har vi afholdt en række åbne work shops og events i biohack-laboratoriet. Klik på videoen, billederne og kasserne herunder for at se hvad du gik glip af. Husk at laboratoriet stadig er åbent for besøgende i museets åbningstid.

Klik på et billede for at se større udgave::

[flickrset id=”72157632996879533″ thumbnail=”square” photos=”” overlay=”true” size=”medium”]

Klik på et billede for at læse mere:

Syntesebiologi i praksis og til debat
Torsdag, 21. marts 2013, kl. 19.30-22 Offentlig debataften. Afvikles på engelsk. Hvad har topforskning på universitetet med budgetter på mange millioner at gøre med en gruppe af gør-det-selv entusiaster, der bygger laboratorier i garager og kældre for ganske få skillinger? Tag med til symposiet ”Syntesebiologi i praksis og til debat” d. 21. Marts på Medicinsk Museion og få nogle svar.
Workshop i Gør-det-selv-biologi
Torsdag, 14. marts 2013, kl. 19.30-22 Hands-on Workshop. Kom til aftenevent i Medicinsk Museions biohacker-laboratorium, hvor der vil være mulighed at få fingrene i biologiske eksperimenter og ”hacket” udstyr under gør-det-selv-biologers kyndige vejledning: fra webcam mikroskoper til youghurtkulturer og vodkabaseret DNA-udtræk. Det er også muligt at få en snak med biohackerne om etik, politik og målene for åben videnskab.
Hackere i huset
Søndag, 10., 17. og 24. februar 2013, kl. 12-16 På tre søndage i februar, den 10., 17. og 24., vil ægte biohackere være at finde på Medicinsk Museion, og gæster kan komme forbi og på egen hånd afprøve eksperimenter i laboratoriet, tale med videnskabsfolk og diskutere etikken omkring “Open Science”.