Uden emne

Hippokrates’ aforisme I,1 og Barack Obama

”Our stories are singular, but our destiny is shared” sagde Barack Obama blandt andet i sin sejrstale og viste dermed et potentiale for healing som kan bringe “lægekunstens fader” Hippokrates i erindring. Tankegangen minder nemlig om de to første sætninger i Hippokrates’ første aforisme. De lyder: ”Livet er kort, kunsten lang” og kan udlægges til den […]

”Our stories are singular, but our destiny is shared” sagde Barack Obama blandt andet i sin sejrstale og viste dermed et potentiale for healing som kan bringe “lægekunstens fader” Hippokrates i erindring. Tankegangen minder nemlig om de to første sætninger i Hippokrates’ første aforisme.
De lyder: ”Livet er kort, kunsten lang” og kan udlægges til den betydning at nok er det enkelte menneskeliv kort, men det bør ses i en større sammenhæng. Resten af aforismen passer også godt på den situation den vordende præsident står overfor. Den lyder i sin helhed: 
”Livet er kort, kunsten lang, øjeblikket flygtigt, forsøget usikkert, afgørelsen vanskelig. Man skal ikke blot selv yde sin pligt, når man griber ind, men også få den syge og de tilstedeværende og de ydre omstændigheder til at samarbejde.”