CORONA

BLIVER OGSÅ HISTORIE EN DAG

CORONA

BLIVER OGSÅ HISTORIE EN DAG
12. juni 2021 2023

CORONA PÅ MUSEUM

I sommeren 2021 åbner udstillingen ”Corona bliver også historie en dag”. Her kan du blandt andet se Magnus Heunickes berømte ’smittekurve’ i rød og grøn, eksemplarer af de første vacciner og en hel dags forbrug af gummihandsker fra et testcenter. Derudover har museet indsamlet et par af de respiratorer, der blev tilbudt et hårdt presset Italien og dirigentens eget nodehæfte, der blev brugt hver dag i DR-projektet ’Morgensang med Philip Faber’. Alle disse genstande og en masse andre kan opleves helt tæt på, når Medicinsk Museion fra 11. juni lukker dørene op for en ny udstilling, der er blevet til i lyset af karantæne, isolation og håndsprit.

 

EPIDEMIER SKABER HISTORIE

Udstillingen ”Corona bliver også historie en dag” trækker tråde tilbage i tiden, når den spejler året med covid-19 i fortidens erfaringer med store epidemier. Udstillingen kaster lys over, hvordan epidemier påvirker vores allesammens dagligdag med nye tiltag som afstand, mundbind, isolation og intensiv behandling. Og så handler udstillingen også om forskningen, hvor håbet om en løsning på det hele ligger i vacciner og behandlinger.

 

DET KOM SOM ET CHOK 

Covid-19 krisen har sat os alle på overarbejde. På et samfundsniveau har vi forsøgt at kontrollere sygdommen med lockdown, tests og smitteopsporing. På det kropslige og medicinske niveau har vi ledt efter en effektiv behandling og ladet intensivafdelingens maskiner tage over, når sygdommen rasede i patienternes kroppe. Sygdommen kom som et chok og det har føltes, som var det første gang, man skulle håndtere en epidemi. Men ved et kig ind i medicinens historie genkender vi pludselig taktikker og strategier, der ligner det, vi nu står midt i.

 

SKOLEOMVISNINGER

Med udgangspunkt i udstillingen ”Corona bliver også historie en dag” giver skoleomvisningen, med ekstramateriale, eleverne indblik i corona-pandemien spejlet i historiske epidemier. Sygdomme som polio, tuberkulose, pest og kolera har ligesom covid-19 skrevet verdenshistorie og skabt store omvæltninger for den enkelte og for samfundet. Gennem dyk ned i sygdomshistorien giver omvisningen og materialet mulighed for at sammenligne på tværs og udforske forskelle og ligheder i håndteringen og konsekvenserne af de forskellige sygdomme.

Læs mere og book omvisning her

 

Adresse

Bredgade 62, 1260 København K

Postadresse:
Fredericiagade 18, 1310 København K
Telefon: 35 32 38 00 (man-fre kl. 10-14)

E-mail: museion@sund.ku.dk

Åbningstider

Tirsdag - fredag kl. 10  16
Weekender: 12 – 16
Mandag lukket
Klik her for mere info om åbningstider og priser

Følg os

Nyhedsbrev