CORONA

BLIVER OGSÅ HISOTORIE EN DAG

CORONA

BLIVER OGSÅ HISTORIE EN DAG
11. juni 1. januar 2022

CORONA PÅ MUSEUM

I sommeren 2021 åbner udstillingen ”Corona bliver også historie en dag”. Her kan du blandt andet se Magnus Heunickes ’smittekurve’, de første Coronavirus-vacciner og en hel dags forbrug af gummihandsker fra et testcenter. Med på udstillingen er også de respiratorer, der blev tilbud til et hårdt presset Italien og Philip Fabers nodehæfte som symbol på sammenhold og lys i mørket.

 

EPIDEMIHISTORIE

”Corona bliver også historie en dag” spejler det seneste år med covid-19 i fortidens erfaringer med epidemier. Derudover undersøger udstillingen, hvordan epidemier påvirker vores dagligdag med afstand, mundbind, isolation og intensiv behandling. Og så handler den om forskningen, hvor håbet om en løsning på det hele ligger i vacciner og behandlinger.

På et samfundsniveau har vi forsøgt at kontrollere covid-19 med lock down, test og smitteopsporing. På det individuelle, kropslige niveau har vi ledt efter en effektiv behandling og ladet intensivafdelingens maskiner tage over, mens sygdommen raser i kroppen. Det føltes måske som første gang vi skulle håndtere en epidemi, men ved et kig ind i medicinens historie, genkender vi pludselig taktikker og strategier, der ligner det, vi nu har prøvet på egen krop.

Adresse

Bredgade 62, 1260 København K

Postadresse:
Fredericiagade 18, 1310 København K
Telefon: 35 32 38 00 (man-fre kl. 10-14)

E-mail: museion@sund.ku.dk

Åbningstider

Tirsdag - fredag kl. 10  16
Weekender: 12 – 16
Mandag lukket
Klik her for mere info om åbningstider og priser

Følg os

Nyhedsbrev