I vinterens sidste måneder bliver der på Medicinsk Museion istandsat, omrokeret, fornyet og etableret.

Etablering af det kommende velkomstrum er sat i fokus. Nyt møblement skal integreres med nuværende med henblik på rummets ønskede formål:

”Fra det øjeblik de besøgende træder ind over dørtærsklen, skal de suges ind i Medicinsk Museions forunderlige verden”. En verden som spænder lige fra den tidligste medicinske historie til det biomedicinske område i det 21. århundrede.

Således er den såkaldte containerwall eller beholdervæg, der dominerer rummet voldsomt blevet omrokeret, rengjort og genetableret i harmoni med rummets kommende funktion.

Containerwall’en stammer fra den tidligere prisbelønnede udstilling Del og Hel, Brudstykker fra Biomedicinens tid. Containerwall’en er en stor sort tremmereol med 96 rum med 12 hylder fordelt på 8 rækker inspireret af den såkaldte mikrowellplade fra biomedicinens verden.

Mikrowellpladen (billede til højre) har også 96 fordybninger i et numerisk system fra 1 – 12; A – H med det formål, at opsamle, systematisere, indkapsle, håndtere og analysere prøver.

Dette formål afspejles ligeledes i hvert enkelt af reolens rum, der præsenterer en mangfoldighed af beholdere i alle mulige former, afskygninger og farver, som er kendetegnende for udviklingen af det biomedicinske område frem til det 21. århundrede.

I januars sidste uger har museumsinspektør Niels Christian, studentermedhjælper Malthe og jeg selv systematisk tømt containerwall’en for genstande, skruer og flere hundrede plexiglasplader, der har været anvendt som hylder, vægge og loft.

Efterfølgende brugte jeg et par dage på tilstandsbedømmelse og rensning af 96 genstande samt plexiglaspladerne for års støv og smuds. Dette var helt nødvendigt for at genskabe det rette visuelle indtryk af genstandene og reolen.

I februar samledes trioen igen med det formål, at rengøre, flytte, fastgøre og nivellere Containerwall’en til den ønskede placering i henhold til brandsikkerhedsreglerne og arkitektens tegninger.

Det langsommelige arbejde med genetablering af reolen kunne nu begynde. Systematisk blev plexiglasplade efter plexiglasplade fastgjort til reolen med 4 skruer til hver plade. Genstand efter genstand blev placeret på den rette hylde. Således fortsatte genopbygningen af reolen til den sidste plexiglasplade blev skruet på under jubel fra de involverede.

Det er vores håb, at Containerwall’en nu favner og byder den besøgende velkommen med sit skinnende og strålende lysvæld fra de talrige beholdere fra det biomedicinske område.

Share →