Forskningsstreger

4 aldringsforskere // 2 tegnere // 1 publikum

Tid: Torsdag d. 20. november 2014 kl. 20.00-21.30Forskningsstreger Aldring 1

Sted: I Medicinsk Museions auditorium, Bredgade 62, København K
Museet åbner 1/2 time før arrangementets start.

Billetter: 50 kr. (inkl. et glas vin) kan købes via billetto.dk eller i døren fra kl. 19.30.

Indhold: Mød de fire unge aldringsforskere Kamilla Nørtoft, Rikke Hodal Meincke, Claus Desler og Jakob Agergaard, og hør dem fortælle om de nyeste og vigtigste forskningsindsigter om aldring. Mens de sætter ord på forskningen bliver deres indsigter tolket og tegnet live af de to professionelle tegnere Katrine Clante og Erik Petri. Cav Bøgelund er vært ved arrangementet.

Forskningsstreger er arrangeret i et samarbejde mellem Dansk Tegneserieråd, Medicinsk Museion og Center for Sund Aldring ved Københavns Universitet.

Om forskere og tegnere og aftenens vært

Jakob Agergaard er ved at færdiggøre sit ph.d.-projekt i humanbiologi om muskler og aldring.

Claus Desler er molekylærbiolog, adjunkt og optaget af mitokondriernes betydning for aldringsprocessen.

Rikke Hodal Meincke er i gang med et phd.-projekt inden for socialmedicin og undersøger sammenhænge mellem intelligens målt tidligt i livet og fysisk funktion midt i livet.

Kamilla Nørtoft er antropolog, post.doc. og udfører antropologiske feltstudier om identitet og sociale relationer.

Forskningsstreger Aldring 2Erik Petri er tegner og illustrator og er en erfaren live-tegner fra bl.a. professionelle workshops.

Katrine Clante er tegner og illustrator og har netop vundet Dansk Tegneserieråds PING-pris.

Cav Bøgelund er aftenens vært og er selv tegner.