PageLines- FJL-portrait-photo.pngJeg, mig, min kone og bakterierne imellem os

Foredrag (på engelsk) af François-Joseph Lapointe, Université de Montréal

Onsdag d. 15. oktober kl. 15
Medicinsk Museion, Bredgade 62, København K.
Pris: 50 kr (billetten er inklusiv entré til Medicinsk Museion)

Trænger du til nyt input i efterårsferien? Kom forbi Medicinsk Museion d. 15. oktober kl. 15 og mød professor i evolutionsbiologi og dans, Francois-Joseph Lapointe.

Den canadiske forsker og performancekunstner François-Joseph Lapointe laver forskningsforsøg på sig selv for at forstå betydningen af den menneskelige krops bakteriesammensætning. Med andre ord forsker han i det menneskelige mikrobiom.

Oplev ham fortælle om eksperimenterne, der involvere både hans kone, flagermus i Afrika og museumsgæster på københavnske kulturnætter, og bliv klogere på, om vi måske skal til at betragte mikrober som en del af vores identitet.

Resultaterne af eksperimenterne, hans ’mikrobiom selfies’, kan du opleve på udstillingen “Hej bakterier!,” der åbner fredag d. 10. oktober som en del af Kulturnatten.

Tid, sted & pris

Foredraget foregår på engelsk, og det koster 50 kr. at deltage. Billetten giver samtidig adgang til resten af Medicinsk Museions udstillinger, så kom i god tid inden og gå på oplevelse i museets andre udstillinger.

Der er gratis adgang til museet for alle ansatte ved Københavns Universitet ved fremvisning af KU ID-kort.

Talk Abstract

With the advent and recent popularity of self-tracking, a large number of individuals are now relying on technological tools and wearable sensors to monitor and analyse their daily activities as a way of improving performance, productivity or any other factors involved in personal well-being. Nowhere is this co-called “Quantified Self” movement more active and important than in personalized medicine, with numerous accounts of people claiming to have cured specific diseases on their own. With annual conferences, workshops, on-line forums and specialized journals, this growing community of people primarily motivated by health issues is challenging the medical profession. Although it is currently impossible to monitor the microbiome at home (except for those who can have access to a personal sequencer), some biotech start-ups are offering to analyse your microbiome as part of a citizen science movement. Using data visualization tools, you could then find out what types of people have a microbiome like yours, and understand how your microbiome compares to cutting-edge scientific research. With this also comes the possibility of people doing experiments and personal interventions; say by testing the effect of a specific diet on the gut microbiome, the use of various cosmetics on the skin microbiome, or the diversity of sexual practices on the vaginal microbiome. In this talk, I will present some of my own experimentations with the microbiome. As a scientist, I will discuss the pros and cons of personal investigations for microbiome research. As an artist, I will look at microbiome experiments as a way of questioning the aesthetics of the self.

Se video fra François-Josephs sidste performance/eksperiment her.