Føl dig frem, knæk koden og læs med fingrene

I efterårsferien på Medicinsk Museion kan store og små mærke verden, som den opleves af blinde. Hele familien kan dyste mod hinanden. Hvem er hurtigst til at lære punktskrift, løse hemmelige koder og gætte figurerne i sansekassen.

Tidspunkter i efterårsferien
Lørdag 12. oktober kl. 12.30-15
Søndag 13. oktober kl. 12.30-15
Mandag 14. oktober lukket
Tirsdag 15. oktober kl. 10-12.30
Onsdag 16. oktober kl. 10-12.30
Torsdag 17. oktober kl. 10-12.30
Fredag 18. oktober kl.10-12.30

Mærk verden
Farlige dyr, store bygningsværker og et solsystem. Hvordan lærer man, hvis man ikke kan se? Det er svært at sende børn med blindhed og svagsyn ud i verden og føle sig frem – det kan være farligt eller helt umuligt.

Derfor benyttede man på blindeskoler verden over udstoppede dyr og modeller af tigere, elefanter, rundkirker og Eiffeltårnet. Børnene kunne også føle et solsystem med et sterinlys, så de kunne mærke “solens varme”. I undervisningen fik eleverne mulighed for at føle sig frem og forstå verden gennem fingerspidserne.

Teknikker og metoder
Aktiviteterne i efterårsferien er en del af miniudstillingen I blinde, hvor der udstilles historiske og nutidige kommunikationsmidler, der er blevet brugt af blinde og svagsynede. I udstillingen kan man opleve teknikker og metoder, der gør det muligt at læse og skrive selvom man ikke kan se. Fra de første skriveapparater i 1800-tallet til app’en ‘Be My Eyes’, der via en smartphone stiller seendes øjne til rådighed for blinde.

Objekterne i udstillingen er fra Den blindehistoriske samling, som Medicinsk Museion overtog fra Institut for Blinde og Svagsynede i 2009.

Museets værter introducerer til udstillingen og sætter publikum i gang med aktiviteterne.

Praktisk
For nysgerrige børn (7 år +) og deres voksne.
Gratis, når entréen er betalt.
Se entrépriser

Om Medicinsk Museion
Medicinsk Museion fortæller gennem udstillinger og events om den medicinske kulturarv. Museet er for alle, der er nysgerrige på, hvordan krop, sygdom og sundhed er blevet forstået og behandlet før og nu, fra antikken til genetikken. Medicinsk Museion er også en forskningsenhed under Institut for FolkesundhedsvidenskabDet Sundhedsvidenskabelige FakultetKøbenhavns Universitet, og forsker i medicinsk forskningskommunikation.

Foto: Medicinsk Museion & Jesper Edvardsen – CONTINEO