Hjernen og tarmene – i medgang og modgang
Kulturnatten d. 13. oktober 2017 på Medicinsk Museion vil handle om forbindelserne mellem hjernen, tarmen og de utallige bakterier, som lever i os og på os. Med udgangspunkt i den helt nye udstilling, Mind the Gut, vil de besøgende få indblik i deres egen komplekse krop.

For børn og nysgerrige voksne vil der være mulighed for at overvære en dissektion af et komplet fordøjelsessystem fra et får – fra spiserør og mavesæk til tyktarmen. Derudover vil der være mulighed for at fremstille et levende bakterielt økosystem, som man selvfølgelig kan få med hjem.

Der vil være mulighed for at opleve museumsinspektør og kropshistoriker Adam Bencard, som vil give et historisk kalejdoskop over, hvordan forbindelserne mellem psyke og krop er blevet udforsket. Læge og adjunkt Morten Scheibye-Knudsen, der forsker i hjernealdring, vil fortælle om, hvordan fedtholdig diæt måske kan dæmpe for tidlige aldringstegn.

I løbet af aftenen vil der også være mulighed for at opleve kunstneriske vinkler på emnet: Den canadiske kunstner og professor i evolutionær biologi François-Joseph Lapointe vil opføre sin mikrobiom-performance At blive dansker, og forfatter Ida Marie Hede vil læse op af sin anmelderroste bog Bedårende – som handler om familieliv, bakterier og død.

Og når natten falder på vil der være mulighed for at fordøje de mange indtryk i det historiske auditorium i hjertet af Medicinsk Museion til tonerne af live-musik fra Arbirk.

 

Se program og tider på: https://www.kulturnatten.dk/da/Kulturnatten/Program/Detaljer?id=c8c0cb49-66a1-4178-8d5e-5d8f29ff9697#

OBS! For at deltage i arrangementer til Kulturnatten, herunder også på Medicinsk Museion, skal du købe et Kulturpas.
Kulturpasset koster 95 kr., og kan købes hos Medicinsk Museion fra d. 2. okt. 2017.
Børnepas er gratis og kun for sjov til alle børn under 12 år.

 

 

Share →