I år sætter kulturfestivallen Golden Days fokus på historiens B-sider. Programmet er dedikeret til kulturhistoriens skønhedspletter, de oversete bagsider og de for længst glemte vildskud.

På Medicinsk Museion kan du høre om den psykologiske bagside ved penge, når forfatter og journalist Claudia Hammond stiller spørgsmålet: Hvordan påvirker penge vores dømmekraft?
Eller gå med på en eksklusiv husvandring og opdag museet skjulte rum og glemte historier.

Penge på hjernen
6. september kl. 17-18. Pris 75 DKK
Money, money, money… Vi kan ikke leve uden, men de bringer også mange bekymringer. Forstår vi egentlig deres magt over os, og hvordan de ændrer vores tanker, følelser og opførsel? Bliv klogere på den psykologiske bagside ved penge, når forfatter og journalist Claudia Hammond stiller spørgsmålet: Hvordan påvirker penge vores dømmekræft? Claudia Hammond er radiojournalist på BBC i England og tager i foredraget udgangspunkt i den nyeste forskning inden for psykologi, neurovidenskab og adfærdsøkonomi. Foredraget er på engelsk.

 

 

 

Historien bag facaden – lægevidenskabens baghave
18. september kl. 17-18.30 og 19-20.30. Pris 100 DKK
Eksklusiv husvandring i Medicinsk Museions bygninger. Bag de sennepsgule porte skjuler sig over 200 års dansk medicinhistorie. Kom helt tæt på arkitekturen og de mennesker, der gennem årene har haft deres gang på stedet. Det vrimler med glemte historier og skjulte rum. På husvandringen skal vi se arkitekten Peter Meyns høresal oppefra, besøge resterne af det fysiologiske laboratorium og få et glimt af haven, hvor Niels Bohr spillede sine første fodboldkampe. Husvandringen er en smule krævende på grund af mange trapper.

 

 

 

Billetter købes via Billetto.dk

Læs mere om Golden Days

Tagged with →  
Share →