I denne sæson går Medicinsk Museion helt tæt på kroppen. Vi begynder i september med en aftenkonsultation om huden – kroppens grænse til omverdenen. I oktober begiver vi os længere ind i kroppen med en aften om dissektion. Og det stopper ikke der – vi skal længere ind – helt ind til det brune fedt, som er temaet for sæsonens sidste aftenkonsultation i november.

Aftenkonsultationerne foregår i auditoriet fra 1787, som oprindeligt blev brugt til anatomiske studier og undervisning af kirurger. Efter foredragene udstedes en recept på et glas og et besøg i udstillingerne, begge dele er inkluderet i billetprisen.

Køb hypokonder billet til hele sæsonen, og få en ind i kroppen oplevelse. Billetter købes via billetto.dk

Hud
24. september 2019 kl. 19-21
Huden er kroppens største organ. Den omkranser vores krop, og det er gennem huden, vi møder verden. Huden er en beskyttende barriere og en porøs grænse. Den kan være solbrun, vejrbidt og tatoveret, men den kan også være irriteret og syg. Vores hud spiller en stor rolle for sundhed, identitet og velvære, og derfor har den altid været genstand for lægevidenskabens interesse.

Dissektion
31. oktober 2019 kl 19-21
Dissektion er et gammelt håndværk, hvor videnskabsmanden udforsker kroppen under huden. Før røntgen og ultralyd var det nødvendigt at åbne kroppen for at få et indblik i, hvordan den fungerer. I dag kan teknologi give os billeder af kroppens inderside, men dissektion spiller stadig en vigtig rolle for videnskaben. Læger har derfor stadig have skalpellen i hånden og undersøger mennesket under huden.

Menneskemaskinen
20. november 2019 kl. 19-21
Helt op til 1900-tallet var det et mysterium, hvordan menneskekroppen omdanner mad til vækst og bevægelse. Først her begyndte lægevidenskaben at forstå kroppens byggesten: proteiner, kulhydrater og fedt. Man opdagede også stofskiftet – kroppens kemiske processer. I laboratorier verden over blev kroppens indre fabrik langsomt afkodet.

Share →