Syntetisk biologi i praksis og til debat

Torsdag, 21. marts 2013, kl. 19.30-22

Offentlig debataften. Afvikles på engelsk.

Syntesebiologi og biohacking: – umage par eller banebrydende match?

Hvad har topforskning på universitetet med budgetter på mange millioner at gøre med en gruppe af gør-det-selv entusiaster, der bygger laboratorier i garager og kældre for ganske få skillinger? Tag med til symposiet ”Syntesebiologi i praksis og til debat” d. 21. Marts på Medicinsk Museion og få nogle svar.

Syntesebiologi er et tværfagligt forskningsfelt under kraftig udbredelse, der repræsenterer en ny måde at gå til biologien på: Man anser celler og deres komponenter som programmerbare byggeklodser, som kan bruges til at konstruere cellefabrikker til produktion af fx medicin, ingredienser og kemikalier, der i dag er baseret på olie.

Biohackere forsøger at demokratisere videnskab og mange anser den syntesebiologiske tilgang som noget, der vil anspore en ny industriel revolution, som den computerhackere begyndte ved at demokratisere IT i 1970erne.

Kom til symposiet og hør synspunkter fra biohackere, syntesebiologer, sociologer og etikere, og vær med til at diskutere fremtidens biobaserede teknologier.


Billetpris: GRATIS ENTRÉ. 

Overskydende billetter bliver solgt i museets billetsalg den 21. marts.

 

Se flere kommende events her.

Modtag påmindelser og nyheder om kommende events ved at tilmelde dig vores e-mail liste.