CPH PIX: Epidemic

 

Hvornår? Torsdag d. 12. April, 19.00 (arrangementet er på dansk)

Gæsteforelæsere? Adjunkt Adam Bencard

Billetter? 100 kr, sælges gennemCPH PIX. Tilmed dig vores e-maill liste her. 

 

CPH PIX festivalen og Medicinsk Museion præsenterer Lars von Triers “Epidemic”

I forbindelse med årets CPH PIX, slår Medicinsk Museion dørene op for en eksklusiv visning af Lars von Triers film “Epidemic”.

Fra CPH PIX’ hjemmeside:
PIX viser traditionen tro en særlig udvalgt film i helt specielle rammer. Lokaliteten spiller hovedrollen, når Medicinsk Museion åbner dørene for en aften i epidemiens navn, og hvilken bedre anledning end at fejre 25-års jubilæet på Lars von Triers anden spillefilm ‘Epidemic’? Filmen fortæller på bedste meta-vis to sideløbende historier. Den ene om det spirende filmtalent Lars von Trier og manuskriptforfatter Niels Vørsel, som sammen og imod uret udklækker det geniale manuskript om et epidemiramt Europa. Den anden skildrer den film, Trier og Vørsel skriver, om den idealistiske Doktor Mesmer (spillet ømt-ironisk af Trier selv), der rejser rundt for at hjælpe de sygdomsplagede europæere. Men mens manus bliver til, puster handlingen forfatterne i nakken, og pludselig flyder fiktion og virkelighed sammen. Udover at (gen)opleve den højst underholdende lille genistreg ‘Epidemic’ får publikum en illustreret indføring i dansk epidemihistorie af Museions kyndige historiker Adam Bencard – i det selvsamme auditorium, hvor generationer af medicinstuderende har modtaget lektioner i anatomilære og overværet dissektioner af lig.

 
Adam Bencard, Adjunkt, Ph.D.
Adam Bencard er adjunkt på Medicinsk Museion og Metabolismecentret, Københavns Universitet. Han forsker i kroppens historie og filosofi, og arbejder med forskningskommunikation, senest som kurator af udstillingen “Balance og Stofskifte.”

 

Krop | Medicin | Ting

Nærkontakt af den materielle slags…

 

 

Bestil tid til en aftenskonsultation på Medicinsk Museion, og kom tæt på tingene i vores unikke historiske samlinger – fra amputationssave til menneskelige præparater. Mød fascinerende genstande fra den nyeste medicinske forskning og se de ting, der kan ændre de måder, vi lever med sygdom og svækkelse. Mød forskere, kunstnere og filosoffer, der alle prøver at forstå kroppen og de måder vi behandler og ændrer den.

Mere end en forelæsning, mere end en omvisning … fordyb dig i medicinens ting og deres betydninger i en ny månedlig begivenhed på Medicinsk Museion. Drikkevare inkluderet i billetten. Få information, nyheder og billetter på www.museion.ku.dk.