Krop | Medicin | Ting

Nærkontakt af den materielle slags…

Bestil tid til en aftenskonsultation på Medicinsk Museion, og kom tæt på tingene i vores unikke historiske samlinger – fra amputationssave til menneskelige præparater. Mød fascinerende genstande fra den nyeste medicinske forskning, og se de ting, der kan ændre de måder vi lever med sygdom og svækkelse. Mød forskere, kunstnere og filosoffer, der alle prøver at forstå kroppen og de måder vi behandler og ændrer den.

Tilmeld dig vores mailingliste, så får du besked om kommende arrangementer. Se hvordan nedenfor. Har du en idé til en event eller kommentarer, ris eller ros til en tidligere event, er du velkommen til at sende en e-mail til Louise.

 

Kommende arrangementer

 

Tidligere arrangementer

 

Golden Days Festival om 1950erne. Byvandring: Åbenbaringen på Knippelsbro

Torsdag den 20. September 2012, kl. 17-19.30 (byvandringen foregår på dansk, billetter købes på Billetlugen).

Årets Golden Days festival twister sig tilbage til 1950’erne, og i den forbindelse inviterer Medicinsk Museion på en jazzet vandretur i 1950’ernes medicinske København. Mere her.

 

 

CPH PIX 2012: Epidemic

Torsdag d. 12 april 2012, kl. 19.00 (arrangementet afholdes på dansk)

Som en del af dette års CPH PIX, slår Medicinsk Museion dørene op for en særforstilling af Lars von Triers “Epidemic”. I forbindelse med visningen, vil der være oplæg af Adam Bencard om danske epidemier gennem tiden.

 

 

En Genetisk Krystalkugle? Hvordan spyt bliver til data…

Torsdag d. 24. maj 2012 kl. 19.30  (arrangementet afholdes på dansk)

Gen- og genomforskning er big business, men du kan også selv betale for at få dit eget genom sekventeret og endda fortolket og printet ud som et billede til din væg. Kom og mød genomforskere, og find ud af hvordan blod og spyt, der bliver sendt verden rundt, ender som prognoser for sundhed og sygdom. Rør en genchip med dine egne hænder og overvej hvad du gerne ville vide om din fremtid…

Se engang … medicinske ting udforsket gennem kunst

Torsdag d. 26. april 2012, kl. 19.00 (arrangementet afholdes på engelsk)

Ved dette interaktive arrangement vil vi lokke hverdagens medicinske ting frem i lyset, og invitere dig til at gå sammen med kunstnere og bruge tegning, fotografering og andre midler til at se nærmere på dem – og opdage deres mange uventede og fascinerende kvaliteter.

 

Kroppen i balance: Fra igler til piller

Torsdag d. 22. marts 2012, kl. 19.30 (arrangementet afholdes på dansk)

Besøg Medicinsk Museion og mød læger fra fortid og nutid, hvor læger fra fortid og nutid undersøger historisk berømte patienter og kommer med bud på forskellige tiders behandlingsmetoder. Lægerne vil fremvise de midler, redskaber og genstande, som de bruger til at genoprette kroppens balance, og genstandene fra udstillingen Balance og Stofskifte vil blive taget ud af deres montrer. Nyd en drink, og stil dine egne spørgsmål om sygdom og sundhed til panelet…

 

Med denne eksperimentelle række af arrangementer prøver Medicinsk Museion at:

 

  • At lukke tingene ud af museets montrer og laboratoriets skabe.
  • Bringe den mærkelige fortid, den uigennemsigtige samtid og den ubestemmelige fremtid sammen.
  • Udforske den medicinske videnskab som en del af vores kultur og hverdagsliv.
  • Vise forskningen mens den bliver til – i stedet for som færdig fakta.
  • Bringe forskere, kuratorer, publikum, forskere, kunstnere, læger og patienter sammen i samtale.

 

Fotografierne er fra Sensuous Object Workshop, 2011.