AFTENKONSULTATION: MUSEETS TING – MELLEM BEVARING OG FORFALD

18. november
Kl. 19-21

Museer arbejder målrettet på at bevare historiske genstande for eftertiden. Dette er et udfordrende arbejde, hvor konservatoren overvåger og tilpasser luftfugtighed, temperatur og lys for at undgå at larver, svampe og mug kan leve i de værdifulde samlinger.

Men hvad sker der, hvis museet accepterer, at konservering ikke kan udsætte forfald for evigt, og i stedet for at forhindre det derimod forsøger at beværte liv og skabe nedbrud og forandring? Hvilke ændringer sker der konkret og symbolsk med museets genstande, hvis vi udsætter dem for fugt, lys og bakterier?

Til denne Aftenkonsultation tager konservator Amalie Suurballe Schjøtt-Wieth og filosof Martin Grünfeld publikum med til en samtale om det, der normalt foregår bag museets lukkede døre. Sammen undersøger de museets liv og forfald. Hvilke livsprocesser er konservatoren oppe imod, hvordan udføres det grundige og omsorgsfulde konserveringsarbejde, og på hvilken måde kan man gentænke livets rolle på museer gennem filosofi og kunstnerisk praksis.

Efter Aftenkonsultationen kan publikum besøge The Living Room – et eksperimentelt projekt der udfordrer grænserne for museets liv og afprøver kunstneriske og filosofiske måder at arbejde med genstande på.

Efter konsultationen anbefales det at tage et glas på recept og en spadseretur rundt i museets udstillinger. Begge er inkluderet i prisen.

Date

18 nov 2021
Expired!

Time

19:00

Cost

100kr.

More Info

Køb billet
Køb billet