Date

10 nov 2020

Time

19:00 - 21:00

Cost

100 kr.

AFLYST! AFTENKONSULTATION: SOV GODT

ALLE AFTENKONSULTATIONER ER DESVÆRRE AFLYST PGA. COVID-19. ALLE DER HAR KØBT BILLET FÅR REFUNDERET BILLETKØB VIA BILLETTO. VI BEKLAGER!

En god nats søvn er afgørende for vores sundhed og velbefindende. Derfor er vi i stigende grad optaget af, hvordan vi får nok søvn i en travl hverdag. Men bekymring for den gode søvn er på ingen måde ny.

Til denne Aftenkonsultation vil forsker Kristin Hussey, Medicinsk Museion, give et historisk indblik i tankerne om søvn med udgangspunkt i 1800-tallets England. Dengang var der stor bekymring for, hvordan industrisamfundets indtog ville påvirke den vigtige nattesøvn. Mange frygtede en epidemi af søvnløshed, og derfor vejledte læger og videnskabsfolk de søvnige og søvnløse med kreative behandlinger. 

I dag arbejder søvnforskere verden over fortsat på at forstå søvnens mysterier og sundhedsmæssige betydning. Aftenens anden taler er søvnforsker lektor Birgitte Kornum, Københavns Universitet, der vil fortælle om søvnens videnskab – hvorfor har mennesket har brug for at sove mindst syv timer hver nat? Hvad sker der med hjernen når vi sover? Og hvorfor kan længerevarende søvnunderskud øge risikoen for kræft og hjertekarsygdomme?

BEMÆRK: Kristin Husseys oplæg er på engelsk.

Aftenskonsultationer på Medicinsk Museion
Aftenkonsultationerne er stedet hvor fagfolk og forskere undersøger og tager pulsen på lægevidenskabens fortid, nutid og fremtid.

Aftenkonsultationer anbefales til kronisk nysgerrige, der søger smitstof til eftertanke. Arrangementerne foregår i auditoriet fra 1787, der oprindeligt blev bygget til det Kongelige Kirurgiske Akademi.

Efter konsultationen anbefales det at tage en drink og en spadseretur rundt i museets udstillinger.

Prisen for en aftenkonsultation er kr. 100,00 (kr. 75,00 for studerende) og inkluderer et glas og adgang til udstillingerne.

Hypokonderbillet – betal for to, kom til alle tre konsultationer – kan også købes til akut trængende.