EPIGENETIK / VERDEN ER I DIG på Cinemateket

Kan man arve noget, som ikke er fysisk? Denne aften på Cinemateket byder på en interessant snak om det at arve fx ondskab og traumer. Bagefter kan du se Ari Aster-gyseren ‘Hereditary’.

Vores kroppe er resultatet af en konstant dialog mellem vores gener og vores omgivelser. I dag mener mange forskere at være kommet et skridt nærmere forståelsen af denne proces via epigenetikken, der undersøger et ekstra ‘lag’ omkring vores dna, som kan påvirkes af alt fra ernæring og stress til motion og forurening – og måske endda af livsoplevelser.

Oplev forsker-duoen Matthew Todd og Massimo Carraro give en introduktion til dette mærkværdige forskningsfelt. Og hvordan det potentielt kan udviske vores forståelse af grænserne mellem arv og miljø. Oplægget til filmen varer ca. 30 minutter og foregår på engelsk.

FORSKERNE:
Lektor Matthew Todd lektor og ph.d.-studerende Massimo Carraro ved Novo Nordisk Foundation Center for Protein Research (Groth Laboratorium).

FILMEN:
‘Hereditay’ (Ari Aster, 2018)

Billetter købes på Cinematekets hjemmeside

OM “VERDEN ER I DIG”
“Verden er i dig” er en kommende udstilling på Kunsthal Charlottenborg (30.09.21— 16.01.22) kurateret af Medicinsk Museion. Udstillingen blander ny videnskab, kunst og historie, og handler om, hvordan vores kroppe er forbundet med verden omkring os. I udstillingen vil besøgende møde både ny biokunst, genstande fra Medicinsk Museions samlinger, malerier og videoinstallationer, meteoritter, duften af kirsebær, vandrør fra 1700-tallet, og en 7 meter stor roterende jordklode. Værker og genstande, der på hver deres måde vender spørgsmålet: Hvad gør verden ved os? 

Date

02 sep 2021
Expired!

Time

21:00

Cost

100kr.

More Info

Køb billet
Category
Køb billet