Et geopolitisk perspektiv på HIV

– om vaccineudvikling, Corona og epidemier gennem historien.

Hvorfor kan man lave en vaccine mod Corona så hurtigt, når man endnu ikke har fundet kuren mod HIV/Aids? Det undersøger vi denne eftermiddag, når vi sætter fokus på udviklingen af behandling af HIV med foredrag af en vaccineforsker, en kurator og en forsker i menneskerettigheder.

Med udgangspunkt i Medicinsk Museions seneste udstilling ”Corona bliver også historie en dag”, sætter historiker og kurator Anne Bernth Jensen emnet i et historisk perspektiv. Forsker Steven L. B. Jensen fra Institut for Menneskerettigheder vil med sit store kendskab til 3. verdenslandes kamp mod HIV, lægge et geopolitisk perspektiv på temaet. Professor, læge og vaccineforsker Ole Schmeltz Søgaard vil fortælle om sine mange års arbejde med at udvikle en kur mod HIV og vil belyse, hvordan arbejdet med en vaccine mod Covid-19 adskiller sig fra en vaccine mod HIV/Aids.

Arrangementet er en del af Copenhagen 2021 – WorldPride – EuroGames, der afholdes 12.-22. august 2021. #youareincluded

OBS! Billetten giver adgang til museets udstillinger 15. august i timeslottet kl. 14-16. Hvis du ønsker at se museets udstillinger inden arrangementet, bedes du booke en gratis billet via hjemmesiden her.

Om paneldeltagerne:

Ole Schmeltz Søgaard er uddannet læge og professor ved Aarhus Universitet. Gennem de sidste 15 år har han sideløbende med mit kliniske arbejde som læge på afdelingen for infektionssygdomme, forsket i HIV/AIDS – og nu også Corona. Det primære mål i forskningen er at bidrage til udviklingen af en kur for HIV, og Ole Schmeltz Søgaard har arbejdet intenst med afprøvning af nye vacciner, antistoffer og immunterapi i samarbejde med nogle af verdens førende forskere.

Anne Bernth Jensen er uddannet cand.mag. i antropologi og arbejder som museumsinspektør på Medicinsk Museion. Hun har været med til at lave udstillingen ”Corona bliver også historie en dag”. Her har hun bidraget med sin viden om epidemier gennem historien og udstillingen viser, hvor livet med Corona spejler sig i fortidens erfaringer. Anne Bernth Jensen har desuden været med til at indsamle Corona-relaterede genstande til Medicinsk Museions samling, som bliver en del af vores allesammens historie.

Steven L. B. Jensen er PhD i historie og seniorforsker ved Institut for Menneskerettigheder. Han har tidligere arbejdet for UNAIDS i Geneve. Han har gennem 20 år arbejdet i krydsfeltet mellem global sundhed og menneskerettigheder med særligt fokus på HIV. Han har også specialiseret i menneskerettighedernes historie og institutioner, FN-systemet og menneskerettighedsdiplomati, som han har udgivet flere bøger om, inklusiv den prisvindende The Making of International Human Rights (Cambridge UP 2016).

Date

15 aug 2021
Expired!

Time

16:00

Cost

100kr.

More Info

Køb billet
Køb billet