Film om vores liv med mikrober

I forlængelse af udstillingen Verden er i dig på Kunsthal Charlottenborg vises to film, der på hver deres måde italesætter forholdet mellem menneskekroppen og mikrober.

Mikroberne på vores kroppe er små, så små at vi kun kan se dem gennem et mikroskop. Og hvordan ser de så ud? Hvem er de? Hvordan opfører de sig?

Filmene The Merry Microbes og Bacterial World – Microbes that Rule Our World

vises i biografen på mezzaninen hver dag fra 23. november til 23. december i hele kunsthallens åbningstid.

Om The Merry Microbes

I stumfilmen The Merry Microbes fra 1909 af Émile Cohl, tager en læge hår- og hudprøver fra en patient og inviterer efterfølgende patienten til at se, hvilke mikrober han er ”lavet af”. Indblikket i denne ellers usynlige verden får ham til at indse, at han er syg, og desperat styrter han ud af lægeværelset.

Varighed: 4 min.

Om Bacterial World – Microbes that Rule Our World

Hvis vi gik og troede, at Jorden tilhører mennesket kan vi godt tro om igen. Den tilhører bakterierne. De er overalt. I hobetal. På dybhavets mørke og bjergørknens tørke. På mennesker og dyr. Heldigvis er kun en lille del af dem farlige, og ny videnskab har vist, at de er altafgørende for livets beståen, inklusiv menneskets. I filmen Bacterial World – Microbes that Rule Our World fra 2016 af Stéphane Bégoin fortæller en række forskere om det symbiotiske samliv med bakterier.

Varighed 54 min.

Gratis efter betalt entré

Date

23 nov 2021 - 18 dec 2021
Expired!

Time

12:00 - 20:00

Location

Kunsthal Charlottenborg
Kongens Nytorv 1, 1050 København K
Category