UDSOLGT! Golden Days: Plastic fantastic

En aften om plastikkirurgi – fra invaliderende krigsskader til evig ungdom.

Ungdom er lig med vitalitet, styrke og succes. Det unge og fejlfrie ydre er gennem plastikkirurgien blevet et opnåeligt ideal. Her hjælper lægevidenskaben med at udglatte rynkede ansigter, og med det rette løft får kirurgen attributterne til at stritte ungdommeligt igen.

Men faktisk har plastikkirurgiens historie rødder et helt andet og mørkere sted. Plastikkirurgien i sin moderne form startede efter Første Verdenskrig. Den hårde skyttegravskrig havde efterladt mange af de unge soldater sønderskudte – deres ansigter og liv var ødelagte. Nogle af de tidlige plastikkirurger satte sig derfor for at genskabe de ødelagte ansigter for på den måde at genoprette soldaternes liv.

I dag laver plastikkirurgen mange forskellige indgreb – en del af dem er kosmetiske indgreb. Men hvordan arbejder plastikkirurgen, og hvilke indgreb kan kirurgen lave for at give folk forbedret livskvalitet? Og hvad får et i øvrigt sundt og rask menneske til at underkaste sig – i nogle tilfælde – risikable operationer for at forynge og forskønne sit udseende?

Til dette arrangement vil lektor Adam Bencard fra Medicinsk Museion fortælle plastikkirurgiens historie. Plastikkirurg Jens Jørgen Elberg fortæller om plastikkirurgens håndgribelige arbejde, og den tidligere selvudnævnte plastikdronning Stephanie Star giver et personligt indblik i hvad der sker, når jagten på et evigt ungt ydre bliver for meget og ønsket bliver at komme back to basic.

Medvirkende:

Lektor og kurator fra Medicinsk Museion Adam Bencard

Plastikkirurg fra Amalieklinikken Jens Jørgen Elberg

Danselærer, forfatter og foredragsholder Stephanie Cipua’ aka Stephanie Star

Date

09 sep 2020
Expired!

Time

19:00 - 21:00

Cost

125 kr.

More Info

Køb billet
Køb billet