Artist talk: Anatomiens poetik med forfatter Adam Dickinson (CA)

Udstillingen Verden er i dig får besøg af den canadiske digter og forsker Adam Dickinson. I hans prisvindende digtværk Anatomic bruger han videnskabelige undersøgelser af sin krop som afsæt for refleksioner over kroppens forbundethed med sin omverden.

Adam Dickinson fik lavet analyser af sit blod, sin urin og afføring, og af mikroorganismer på og i hans krop. I prøverne fandt han spor af vores industrielle kultur – pesticider, flammehæmmende stoffer, kviksølv – og af hele det mikrobielle liv, der spiller med i vores daglige tilstand.

I digtene blander han resultaterne med biografiske elementer og refleksioner over, hvad det vil sige at have en porøs, gennemtrængelig krop i en Antropocæn tidsalder. Om hvordan det ydre skriver det indre. Det skaber en enestående digtning, der tænker på tværs af krop, kultur, politik, molekyler, mikroorganismer, om giftige verdener og udsatte kroppe.

Oplægget vil være på engelsk, og bestå både af foredrag og oplæsning af digte.

Læs mere om Anatomic via linket her (http://open-book.ca/News/The-Human-Endocrine-System-Represents-a-Kind-of-Poetics-Adam-Dickinson-on-his-Poetic-Chemical-Autobiography)

og her (https://www.cbc.ca/books/anatomic-1.4498331)

Praktisk info:

Hvornår: 4. december kl. 14-15:30

Hvor: Kunsthal Charlottenborgs biograf på mezzaninen.

Pris: Gratis efter betalt entré.

Obs: Bemærk venligst, at denne begivenhed vil foregå på engelsk.

Date

04 dec 2021
Expired!

Time

14:00

Location

Kunsthal Charlottenborg
Kongens Nytorv 1, 1050 København K