Artist Susan Morris_Verden-er-i-dig_Photo-by-David-Stjernholm

Samtale: Visualisering af rytmen – tiden i kroppen mellem kunst og videnskab

Udstillingen Verden er i dig får besøg af kunstner Susan Morris, forsker Zach Gerhart-Hines og kurator Kristin Hussey til en snak om tiden i kroppen og livets rytmer i forskning og i kunst.

Vi lever vores liv i en rytme. Vi vågner og sover, bevæger os og hviler, spiser og faster. Så hvordan kan vi fange livets rytmiske natur? På forskellige måder har både kunstnere og videnskabsmænd været interesseret i at optage og formidle kroppens rytmer. Forskere samler data i laboratoriet, som skal omdannes til overbevisende visuelle argumenter for videnskabelige tidsskrifter, mens kunstnere eksperimenterer med metoder til at registrere og visualisere hverdagens rutiner i en meget kunstig verden.

I denne samtale inspireret af udstillingen Verden er i dig, vil kunstner Susan Morris og forsker Zach Gerhart-Hines diskutere, hvordan de forsøger at fange og dele kroppens rytmer – og hvad det betyder for, hvordan vi forstår os selv i verden.

Samtalen foregår på engelsk.

Paneldeltagere

Susan Morris er en kunstner, der også skriver. Hendes arbejde beskæftiger sig med tidsperioder, døgnrytmer og deres konsekvenser, gennem en dagbogsform for skrivning eller ved diagrammatiske værker skabt ud fra data optaget af enheder båret på kroppen. Morris har vundet forskellige kunstrådspriser, herunder i 2010 en Wellcome Trust-bevilling til at producere en række gobeliner fra data, der registrerer hendes søvn-/vågenmønstre, for John Radcliffe Hospital, Oxford. Hun er medlem af den Düsseldorf-baserede kunstnergruppe Darktaxa og er repræsenteret af Bartha Contemporary, London.

Zach Gerhart Hines er lektor ved Novo Nordisk Foundation Center for Basic Metabolic Research (CBMR) ved Københavns Universitet. Han er en af ​​frontløberne inden for den nuværende døgnrytmeforskning, også kendt som kronobiologi. I sin forskning ser Gerhart-Hines især på betydningen af ​​døgnrytmeforstyrrelser for fedtvæv og stofskifte. Han er videnskabelig rådgiver for udstillingen Verden er i Dig.

Praktisk info:

Hvornår: 7. december 2021 kl. 17-18

Hvor: Kunsthal Charlottenborgs biograf på mezzaninen

Pris: Gratis efter betalt entré.

Obs: Bemærk venligst, at denne begivenhed foregår på engelsk

Date

07 dec 2021

Time

17:00

Location

Kunsthal Charlottenborg
Kongens Nytorv 1, 1050 København K
Category