Søvn i planetens tegn / Verden er i dig

Medicinsk Museion på Cinemateket
Lørdag den 10. juli kl. 18:15
Forsker: Birgitte Rahbek Kornum, lektor ved Københavns Universitet med speciale i søvnens biologi.
Film: ‘Insomnia’ (Christopher Nolan, 2002)

Køb billetter her: Søvn i planetens tegn / Verden er i dig #2: Insomnia | Det Danske Filminstitut (dfi.dk)

Planetens gang har en rytme, og den rytme er vores rytme. Det er den rytme, som fortæller vores krop, hvornår den skal sove og være vågen. Men hvad hvis denne rytme forstyrres? Hvad sker der med en krop, som er ude af rytme?

Medicinsk Museion og Cinemateket inviterer til en eventrække, der handler om, hvordan kroppen er forbundet med den verden, vi bor i. Denne aften kan du opleve lektor Birgitte Rahbek Kornum, fra Københavns Universitet, tale om søvn og søvnløshed. Derefter kan du se filmen ‘Imsomnia’ (2002) af Christopher Nolan.

OM FILMEN
Filmen handler om kriminalbetjenten Will Dormer, der kæmper med et puslespil i Alaska, men samtidig med søvnløshed, interne undersøgelser og afpresning.

OM EVENTRÆKKEN
Aftenens arrangement er en del af en eventrække på Cinemateket, der varmer op til en kommende udstilling ”Verden er i dig” på Kunsthal Charlottenborg til efteråret. Med denne eventrække har hovedkuratorerne bag ‘Verden i dig’, Adam Bencard og Jacob Lillemose fra Medicinsk Museion håndplukket film og inviteret førende forskere til at introducere til udstillingens tematikker.

Verden er i dig – forside – Medicinsk Museion (ku.dk)

10 jul 2021
Expired!