Logo til event

VERDEN ER I DIG – DU ER HELE VERDEN

[Bemærk, samtalen vil være på engelsk]

Din krop er forbundet til utallige mikroskopiske organismer som lever i og på dig.

Et mylder af liv, som i langt større grad end man tidligere har forestillet sig, påvirker vores liv og adfærd.  Den nyeste forskning forbinder vores kroppe til hele den mikrobielle verden, der dækker planeten. Denne nye viden rejser en række grundlæggende spørgsmål – hvad betyder det, hvis vi skal spørge ’hvem er vi’? Hvordan lever vi bedst sammen med hele den mikrobielle verden i og omkring os? Og hvad betyder det, hvis vores sundhed og sygdom opstår i et komplekst sammenspil mellem mange forskellige arter?

I denne talk mødes lektor i bioinformatik Mani Arumugam og kurator Adam Bencard til en samtale om kroppen og dets mikroskopiske beboere.

Mani Arumugam er lektor i bioinformatik ved Novo Nordisk Foundation Center for Basic Metabolic Research.

Adam Bencard er lektor i medicinsk humaniora og kurator ved Medicinsk Museion og Novo Nordisk Foundation Center for Basic Metabolic Research.

KØB BILLET

Verden er i dig – samtaler om menneskets forbundne kroppe

Denne samtale er en del af en serie, der dykker ned i fire forskningsområder – kronobiologi, epigenetik, mikrobiomforskning og astrobiologi – for at undersøge de spørgsmål, de rejser om menneskets forbundethed til planeten, til vores omgivelser og til hinanden. Ligesom spørgsmålene, så er samtalerne også interdisciplinære – de krydser forskning, historie, filosofi og kunst. Samtalerækken er en del af projektet Verden er i dig.

Date

08 nov 2020
Expired!

Time

14:30 - 15:30

Cost

75-100 kr.

More Info

Køb billet
Category
Køb billet