Kulturnat 11. oktober på Medicinsk Museion

Synligt eller usynligt?
Årets kulturnat på Medicinsk Museion handler om det synlige og usynlige. Kig ind i kroppens skjulte indre og oplev kroppens usynlige venner og fjender. Hør blandt andet en videnskabskoncert om tarmbakterier. En oplæsning af et digt om usynlige mikrober. Se konservatorerne vise unikke genstande fra museets samling af glasøjne. Nysgerrige børn og deres voksne kan prøve kræfter med at knække koder og skrive bogstaver uden at kunne se.

Adgang med kulturpas
Der er kun adgang til Kulturnatten med kulturpas. Et kulturpas kan købes fra 1. oktober i alle 7-eleven butikker i hovedstadsområdet samt på biblioteker og museer i København.
Mere information om Kulturpas

Se hele programmet på Medicinsk Museion herunder.


kl. 18-20
Børneaktivitet: I blinde
På Kulturnatten kan store og små mærke verden, som den opleves af blinde og svagsynede. Prøv kræfter med punktskrift, løs hemmelige koder og gæt hvilke figurer, der gemmer sig i sansekassen. Aktiviteten egner sig bedst til børn fra 7 år og deres voksne.


kl. 18-22.30 
Skriveeksperimenter: Writing from the Gut
Workshop med digter og forfatter James Wilkes. (På engelsk)

kl. 18.30-18.45 & kl. 20.30-20.45
Talk: Parasitter – kroppens usynlige fjender
De bor inde i vores kroppe og snylter på systemet. Parasitter er snedige og har gennem tusinde års evolution udviklet de mest fascinerende måder at overleve i kroppen på. Ph.d. Cup vinder Eline Palm Meldgaard har i sin forskning undersøgt, hvordan parasitterne manipulerer med deres vært helt ned på molekylært niveau, så de undgår at blive smidt ud.

kl. 19-19.15 & kl. 21-21.15
Talk: Kroppens inderside
Kom med på en opdagelsesrejse ind i kroppen, hvor vi ser på vores indre billeder af kroppen og billeder af kroppens indre. Oplev historiske og nutidige visualiseringer af kroppens indre – fra anatomiske tegninger, revolutionerede røntgen og nutidens operationsrobotter, der sender direkte billeder fra kroppens indre ud til kirurgen og patienten. 

kl. 20-20.15 & kl. 22-22.15
Oplæsning: Writing from the Gut
Oplev et helt nyt værk af digter og forfatter James Wilkes skrevet med inspiration fra de usynlige mikrober, der gør os til dem, vi er. (På engelsk) 

kl. 19.30-19.4 & kl. 21.30-21.45
Talk: Fedmens genetik
Overvægt og fedme er ikke bare et spørgsmål om, hvor mange søde sager man spiser versus hvor meget energi man forbrænder. Årsagerne er mere komplekse, og ny forskning er begyndt at finde forklaringer på overvægt i genetikken. Hør hvordan den nyeste forskning afslører de skjulte faktorer bag overvægt. (På engelsk)


kl. 23-23.30
Koncert: Menneske x tarmbakterier
Oplev en videnskabs-koncert om tarmbakterier, økosystemer og hvad det egentlig vil sige at være et menneske. Det bliver både sjovt og lærerigt, når Anders Hjernø spiller sange, der udforsker forholdet mellem mennesket og dets usynlige men overordentlige vigtige venner – tarmbakterierne.


Kl. 21-21.30 & 22-22.30 
Konservatorerne viser øjensamlingen frem
Kom helt tæt på iøjnefaldende genstande, når museets konservatorer viser øjensamlingen frem. Museets samlinger gemmer på gamle glasøjne, smarte briller og øjenlægens instrumenter. Vi lover, du vil gøre store øjne!