THE LIVING ROOM

OM PROJEKTET

Mens museet er en omsorgsfuld vært, der tager vare på sine genstande, er det anderledes, når det gælder livsprocesser. Hvad vil der ske, hvis museet forsøger at beværte og nære liv?

The Living Room er et eksperimenterende projekt på Medicinsk Museion, hvor vi forsøger at beværte liv. Livet kendetegnes ved cyklusser og materielle udvekslinger – rytmiske processer og aldring. Ved at beskæftige os med de metaboliske aspekter af ting på tværs af et organisk/uorganisk skel, forsøger vi at gøre de usynlige konserveringspraksisser synlige, håndgribelige og hørbare – og at nærme os dem nysgerrigt spøgende og spørgende. I projektet udforsker vi forfald ved at udsætte objekter for påvirkninger fra deres omgivelser såsom fugtighed, temperatur og lys såvel som svampe, bakterier og møl, der tilsammen omdanner The Living Room til en metabolisk tidsmaskine. En grundidé bag projektet er at nedbrydning og forfald ikke nødvendigvis leder til tab, idet omgivende livscyklusser omdanner død til liv. Varme, lys og mikroorganismer spiller afgørende roller i den kontinuerte tilblivelse af verden.

I The Living Room udvikler vi også multi-sensoriske metoder til at udforske forfald såsom time-lapse og lydkunst. På den måde bliver tingenes tilsyneladende funktioner multipliceret og udfolder nye måder at være på, der overskrider deres isolerede status som objekter, idet de f.eks. også fungerer som føde, habitat, lyd, billede, tekst, endog en æstetiske inkarnation af tidens tand.

Dette er et transdisciplinært projekt, der er under stadig transformation. Gå på opdagelse på vores hjemmeside for at opleve de forskellige digitale materialiteter vi har udviklet i mødet mellem konservering, kunstnerisk praksis og humanistisk forskning. Hold også øje med fremtidige events såsom særlige guidede tours til The Living Room, kunstneriske performances, præsentationer og meget mere. Hvis din nysgerrighed er vakt og spørgsmålene trænger sig på, kan du kontakte Martin Grünfeld for mere information på e-mail: martin.grunfeld@sund.ku.dk.

Logo - Novo Nordisk Foundation CBMR

Adresse

Bredgade 62, 1260 København K

Postadresse:
Fredericiagade 18, 1310 København K
Telefon: 35 32 38 00 (man-fre kl. 10-14)

E-mail: museion@sund.ku.dk

Åbningstider

Tirsdag - fredag kl. 10  16
Weekender: 12 – 16
Mandag lukket
Klik her for mere info om åbningstider og priser

Følg os

Nyhedsbrev