Bente Vinge Pedersen – Museumsinspektør

Jeg arbejder med udstillinger og alt hvad der omgiver dem, når det kommer til formidling, arrangementer og outreach.

Min overordnede opgave er at gøre Medicinsk Museions udstillingshus – det tidligere Kongelige Kirurgiske Akademi i Bredgade – mere tilgængeligt for publikum. Samtidig skal vores udstillinger opdateres, så de afspejler vores vision om at lave museal kommunikation om den aktuelle forskning i biomedicin. Derfor arbejder jeg med nye udstillinger – i efteråret 2011 er jeg i gang med at lave et udstillingsportræt af operationen Gastro Bypass, der samtidig i et bredere perspektiv er en udstilling om kirurgi.

Kontakt mig, hvis det fx drejer sig om:
Udstillingsproduktion og design
Publikumsaktiviteter
Events
Studenterjob som omviser
Markedsføring
Adgang til Medicinsk Museions billedarkiv

Baggrund:
Jeg er uddannet cand. mag i historie med dansk sprog og litteratur som andet fag fra Roskilde Universitet 2002. I tillæg har jeg læst digital formidling på Masteruddannelsen i Museologi på Aarhus Universitet 2010. Jeg kom til Medicinsk Museion i september 2006. Inden da var jeg ansat på Københavns Museum, og jeg var i kortere ansættelser tilknyttet festivalen Golden Days og Historiens Hus i Ringsted.

Udvalgte meritter

[flickr id=”6068566849″ thumbnail=”thumbnail” overlay=”true” size=”thumbnail” group=”” align=”left”] [flickr id=”6069113544″ thumbnail=”thumbnail” overlay=”true” size=”thumbnail” group=”” align=”left”] Nyt billetsalg og garderobeudstilling “Har du husket det hele” (2011)

For at skabe en bedre velkomst til museet flyttede vi i foråret 2011 billetsalget op i udstillingen. Samtidig indviede vi den nye garderobe, der er indrettet som en udstilling af medicinsk hittegods(link til blog). Med denne integration af udstilling og publikumsfunktioner går Medicinsk Museion i mod den generelle tendens i museumsverden, hvor udenomsfaciliteter som museumsbutik og café fylder mere og mere. På Medicinsk Museion handler det om udstillinger fra det øjeblik, publikum træder ind ad døren.

“Oldetopia. En udstilling om alder og aldring” (2007)

Sammen med Medicinsk Museions daværende udstillingsleder, Camilla Mordhorst, lavede jeg udstillingen Oldetopia(link), der tog udgangspunkt i, at vi er ved at blive en verden af gamle. Foruden udstillingen i Akademibygningens stueetage udgav vi et katalog, publicerede en hjemmeside og kuraterede en fotoudstilling med portrætter af 100-årige.

“Vanddråben – København på H.C. Andersens tid” (2005)

Jeg lavede udstillingen på Københavns Museum (dengang Københavns Bymuseum) i anledning af H.C. Andersens 200 års fødselsdag. Udstillingen handlede dog mest om København i 1800-tallet. Et af udstillingens temaer var om tidens tandlæger, og de fleste genstande der var indlånt fra Medicinsk Museion. Tandlægehistorie har jeg sidenhen beskæftiget mig lidt med og bl.a. medvirket i DR2-udsendelsen Historien om tandbørsten, der siden 2008 har udfyldt mange sendehuller på DR2.

 

[flickr id=”6068763584″ thumbnail=”small” overlay=”true” size=”small” group=”” align=”none”]
Kontakt
Fredericiagade 18
1310 København K
Tlf. direkte: +45 353-23821
Mobil: +45 28 75 38 21
E-mail:

Mine poster på Medicinsk Museions Museions hjemmeside