Nina Bjerglund Andersen – Forskningsassistent

Mit arbejde på Medicinsk Museion
Sociale web medier, folkesundhedsvidenskab og videnskabskommunikation er nøgleord for mit arbejde. Som forskningsassistent ser jeg på hvordan platforme som Twitter, Facebook, Google+ og blogs spiller en rolle i nutiden og fremtidens forskningskommunikation inden for Folkesundhedsvidenskab. Både mellem forskere og mellem forskere og befolkningen. Som en del af projektet skriver jeg på bloggen Public Health Science Communication 2.0. om hvordan projektet skrider frem, mine fund og reflektioner.

Min baggrund
Med en bachelor- og kandidatgrad i Folkesundhedsvidenskab fra Københavns Universitet og en fagjournalistuddannelse fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole har jeg på flere måder en tværfaglig uddannelse, som jeg får lov at udnytte her på Medicinsk Museion.

Tidligere har jeg været ansat hos WHO og i Sundhedsstyrelsen. Som technical officer i WHOs kontor i Kobe, Japan har jeg arbejdet med Urban Health Governance med fokus på tværsektorielt samarbejde om sundhed og sundhed indtænkt i byplanlægning. Hos Sundhedsstyrelsen var jeg en del af den enhed, som var ansvarlig for udvikling af organiseringen af dansk kræftbehandling. Jeg var med til at konceptudvikle og beskrive kræftspecifikke pakkeforløb og udvikle publikationer med dansk kræftstatistik. Endelig har jeg, som en del af sekretariatet for det globale partnerskab, Health Metrics Network i WHOs hovedkontor i Geneve, Schweiz arbejdet indgående med sundhedsinfirmationssystemer. Som technical officer ydede jeg assistance og vejledning i opbygning af sundhedsinformationsystemer, planlagde nationale og regionale workshops og bidrog til udvikling af anbefalinger og guidelines.

[flickr id=”6068534897″ thumbnail=”small” overlay=”true” size=”small” group=”” align=”none”]
KontaktinformationE-mail:

Blog: Public Health Science Communication 2.0

Mine indlæg på dette site