SKOLEOMVISNINGER I VERDEN ER I DIG

Her kan du booke en skoleomvisning i udstillingen Verden er i dig. Udstillingen er skabt af Medicinsk Museion og kan ses på Kunsthal Charlottenborg i perioden 30. september 2021-16. januar 2022.
Verden er i dig tager afsæt i ny biomedicinsk forskning, der arbejder på at forstå vores kroppe, vores sundhed og vores verden.
Om omvisningen

På turen rundt i udstillingen udforsker eleverne sammen med en af udstillingens værter, hvordan vores kroppe er forbundet med verden i og omkring os.

Gennem udstillingens fire temaer tid, rum, generationer og mikrober får eleverne indblik i fire nye forskningsfelter: kronobiologi, rummedicin, epigenetik og mikrobiomforskningen, og vil undervejs debattere spørgsmål som: Har det betydning for os, hvad vores bedsteforældre spiste, og hvad sker der med kroppen, hvis vi bosætter os på Mars?Omvisningen har et tværfagligt fokus og kombinerer videnskab, kunst og kulturhistorie for at blive klogere på, hvilken betydning vores forbundethed med verden har for vores helbred, levevis og levevilkår.

Omvisningen er tiltænkt de gymnasiale uddannelser – særligt fag som biologi, bioteknologi, geovidenskab, filosofi, historie, psykologi og som inspiration til SRP, men alle klassetrin er velkomne.

Om udstillingen

Vi lever i den antropocæne tidsalder – menneskets tidsalder – og vi bliver hele tiden klogere på, hvordan vi på godt og ondt påvirker og forandrer verden omkring os. Men de færreste tænker over, at verden også påvirker menneskekroppen tilbage. At vores omverden er med til at forme vores kroppe og daglige eksistens. Vores celler registrerer skiftet fra dag til nat, skabt af planetens bevægelse. Ting vi rører ved påvirker trillioner af mikrober, der bor i og på os, og som bestemmer, hvordan vi har det. Generationerne, der kom før os, har efterladt sig spor i vores DNA. Vi eksisterer på godt og ondt i netværk af forbindelser, der strækker sig fra det mikroskopiske til det planetariske.

Varighed: 60 minutter

Antal deltagere: maks. 30 personer

Pris: 1.200 kr.

Tidspunkt: Onsdage og fredage kl. 14:30 i udstillingens åbningsperiode (13. oktober 2021 til 16. januar 2022).

Sted: Omvisningerne i udstillingen Verden er i dig finder sted på Kunsthal Charlottenborg, Kongens Nytorv 1, 1050 København K.

Logo CBMR og Charlottenborg Kunsthal

Bredgade 62, 1260 København K

Postadresse:
Fredericiagade 18, 1310 København K
Telefon: 35 32 38 00 (man-fre kl. 10-14)

E-mail: museion@sund.ku.dk

Tirsdag - fredag kl. 10  16
Weekender: 12 – 16
Mandag lukket
Klik her for mere info om åbningstider og priser

Følg os