FILM

Her kan du se eller gense tidligere foredrag om mikrober, arv, miljø, rummet, tiden, gener og flere af de emner, som udstillingen Verden er i dig kredser om.

Verden er i dig – Tiden i kroppen

Hvordan spiller elektrisk lys, skifteholdsarbejde og ændrede spisemønstre ind i kroppens fysiske tid og i vores oplevelse af tid? I denne talk mødes lektor i mikrobiologi Zachary Gerhart-Hines og kurator Kristin Hussy til en samtale om tiden i kroppen.

Verden er i dig – Du er hele verden

Hvordan lever vi bedst sammen med hele den mikrobielle verden i og omkring os? Og hvad betyder det, hvis vores sundhed og sygdom opstår i et komplekst sammenspil mellem mange forskellige arter? I denne talk mødes lektor i bioinformatik Mani Arumugam og kurator Adam Bencard til en samtale om kroppen og dets mikroskopiske beboere.

Verden er i dig – At forlade verden

Hvad sker der med kroppen, hvis vi vil bosætte os på Mars? Kan mennesket overhovedet tilpasse sig et liv andre steder end på jorden? I denne talk mødes astronom Michael Lindholm og kurator Jacob Lillemose til en samtale om kroppen i rummet.

Verden er i dig – The Science of Light

Since the Industrial Revolution, artificial light has transformed our societies. Light pollution and working at night can cause disease through disrupting the body’s natural rhythms. But might we be able to harness light to cure disease? At this event Dr. Anders Sode West and Kristin Hussey explore the pasts and futures of light, rhythms and health.

Verden er i dig – Det ydre rums udfordringer

Den medicinske rumforskning søger at finde ud hvad der mere præcist sker med kroppen, når den befinder sig i det ydre rums ekstreme omgivelser. Hvad sker der med musklerne? Søvnrytmen? Tarmbakterier? Og hvad kan man gøre ved det? Jacob Lillemose giver en historisk oversigt over en række af andre lignende eksperimenter, hvor menneskekroppens påvirkning af forholdene i det ydre rum er blevet undersøgt i faciliteter her på Jorden.

Verden er i dig – Dansen mellem arv og miljø

Vores kroppe er resultatet af en konstant dialog mellem vores gener og vores omgivelser.  En kompliceret dans mellem arv og miljø. Og nu mener mange forskere at være kommet et skridt nærmere forståelsen af denne proces via epigenetikken. Læge og forsker Stine Ulrik Mikkelsen diskuterer de nye epigenetiske kræftbehandlinger og historiker og kurator Malthe Bjerregaard udreder nogle af de indviklede tråde, som denne videnskab trækker helt tilbage til Darwin og vores forståelse af arvelighed.

SAMTALE: VISUALISERING AF RYTMEN – TIDEN I KROPPEN MELLEM KUNST OG VIDENSKAB

I denne samtale inspireret af udstillingen Verden er i dig, vil kunstner Susan Morris og forsker Zach Gerhart-Hines diskutere, hvordan de forsøger at fange og dele kroppens rytmer – og hvad det betyder for, hvordan vi forstår os selv i verden.

Samtalen foregår på engelsk.

Logo CBMR og Charlottenborg Kunsthal

Adresse

Bredgade 62, 1260 København K

Postadresse:
Fredericiagade 18, 1310 København K
Telefon: 35 32 38 00 (man-fre kl. 10-14)

E-mail: museion@sund.ku.dk

Åbningstider

Tirsdag - fredag kl. 10  16
Weekender: 12 – 16
Mandag lukket
Klik her for mere info om åbningstider og priser

Følg os

Nyhedsbrev