Sensing Holobiont – Flavourful Rituals for Metabolic Companions

Sensing Holobiont

13. January, 2023, 17:00

Kroppen udforskes som et økosystem, når Medicinsk Museion og kunstnerduoen Baum & Leahy inviterer til performance i krydsfeltet mellem kunst, mad og videnskab.

Find billetter

Sensing Holobiont

I performancen “Sensing Holobiont – Flavourful Rituals for Metabolic Companions” inviterer kunsterduoen Baum & Leahy gæsterne til at deltage i en række sanselige oplevelser med smagsløgene i centrum.

De sidste 20 års mikrobiomforskning har vist, at vi mennesker er værter for tusindvis af bakterier og svampe, der er med til at opretholde livet for os. I biologien kalder man sådan en vært og dens beboere for en holobiont.

Med sanserne forrest får gæsterne lov at undersøge, hvorvidt mad og kunst i forening kan hjælpe dem til at forstå sig selv som holobionter – og om sådan en forståelse kan ændre på deres forhold til deres kroppe, til mad og til naturen.

Praktisk info
Performancen varer halvanden time og præsenterer en række smagsoplevelser, der tager udgangspunkt i fermenterede, vegetariske retter. Der kan desværre ikke tages højde for eventuelle fødevareallergier. Der vil fx være gluten, hvede, mælkeprodukter og æg i noget af maden. På dagen kan du spørge om, hvilke ingredienser, der indgår.

  • Dato: 13. januar 2023
  • Tidspunkt: kl. 17.00-18.30
  • Sted: Vi mødes i museets reception
  • Billetpris: 125 DKK
  • Antal pladser: 25 stk.

Gem din billet – den giver dig gratis adgang til Medicinsk Museion en anden dag efter eget valg.

Om samarbejdspartnerne
“Sensing Holobiont – Flavourful Rituals for Metabolic Companions” er et nyt værk af kunstnerduoen Baum & Leahy i tæt samarbejde med de kulinariske eksperter, Kim Wejendorp og Ph.d. Josh Evans. Ph.d.-studerende, Joana Formosinho og Professor, Rob Dunn bidrog med konceptuelt, kreativt og videnskabelige input – et arbejde, de allerede begyndte i deres samarbejde med Baum & Leahy om værket ”Cometabolise: A Holobiont Dinner” i 2021. Lektor og kurator på Medicinsk Museion, Louise Whiteley, har både faciliteret arbejdet med begge værker som led i forskningsprojektet Microbes on the Mind og bidraget til den konceptuelle udvikling.

Kunstnerduo: Baum & Leahy
Co-creating assistant: Ella Yolande
Kreativ producent: Anna Firbank
Soundscape: Sofie Birch
Projektkoordinatorer: Cecilie Glerup og Simone Cecilie Pedersen

Læs mere om projektet her:
Sensing Holobiont – Flavourful Rituals for Metabolic Companions

Er du interesseret i mikrober så læs mere her:
Forskningsprojekt: Microbes on the Mind
Podcast: Bakteriekultur – vores liv i mikrobernes verden

Foto: Baum & Leahy