Uden emne

Ny udstilling på vores søstermuseum

Københavns Universitet har flere museer. Jonas skrev forleden om det netop åbnede NaturMedicinsk Museum under Det Farmaceutiske Fakultet, der nok er værd at holde øje med. I forrige uge var jeg sammen med så prominente folk som klimaminister Connie Hedegaard og Københavns Universitets rektor Ralf Hemmingsen til åbningen af Statens Naturhistoriske Museums nye udstilling “Klima […]

klimaudstil-snm-okt-2009-002Københavns Universitet har flere museer. Jonas skrev forleden om det netop åbnede NaturMedicinsk Museum under Det Farmaceutiske Fakultet, der nok er værd at holde øje med. I forrige uge var jeg sammen med så prominente folk som klimaminister Connie Hedegaard og Københavns Universitets rektor Ralf Hemmingsen til åbningen af Statens Naturhistoriske Museums nye udstilling “Klima – verden forandres”, der frem til 28. februar 2010 vises i Botanisk Have.
Det er overvejende en plancheudstilling, selvom der er krydret med en række modelopstillinger i typisk Statens Naturhistoriske Museum/Zoologisk Museum-stil. Plancherne er farverige, og så vidt jeg kunne se på mit korte besøg, veldisponerede og ikke mindst velskrevne. Udstillingen er forholdsvis teksttung, men det gør ikke noget, når teksterne er så velskrevne som i tilfældet her. klimaudstil-snm-okt-2009-005Modelopstillingerne af fx et rev (billedet herover) er flotte, og hvem falder ikke for en udstoppet isbjørn, men opstillingen af en model af en et-tons tung kulklump forstod jeg ikke. Til gengæld er der nogle flotte digitale jordkloder, hvor fx vejrsystemer på en meget flot måde bliver projiceret op. Fornemmelsen af, at det her med klima ikke kun er noget for de stakkels indbyggere på Maldiverne, men berører os alle, bliver nærværende, når man ser de store vejrsystemer feje hen over vores lille blå klode.  
Udstillingen er produceret af American Museum of Natural History i samarbejde med en lang række museer verden over, og altså tilpasset danske forhold af Statens Naturhistoriske Museum.
Det er svært at forestille sig et vigtigere emne at beskæftige sig med for tiden, og det er selvfølgelig også aktuelt ud over alle grænser med det forestående klimatopmøde i København. Det undrer mig derfor meget, at der ikke i skrivende stund har været en eneste avisartikel bortset fra i Universitetsavisen, der omtaler udstillingen. Den manglende omtale er formodentlig fatal for besøgstallet. Og det er rigtig synd.. Her er nemlig en glimrende lejlighed til på en overskuelig måde at blive lidt klogere på et vigtigt emne.